Mattes älskade lilla "får"

Den här helgen har Mari och jag traskat o traskat...
I fredags cyklade jag och killarna till Mari för att gå runt "Sättern", med oss hade vi Maris hundar och dagen till ära även Elliott och Albin! Vilka charm troll =) jag tror inte att Elliott var tyst mer är 30sekunder på hela promenaden (vi var ute i typ 1,5 timmar) han pratade om allt! Vi stannade till och gungade i en lekpark oxå, Albin gungade och gungade för han kunde ju själv =).
Brage lyckades ju förståss hoppa i ån när han skulle dricka! Men det är ju så typiskt honom... Blöt blev han! =)

I lördags var jag och killarna ute på framsidan och krattade o rensade ogräs på förmiddagen. På eftermiddagen tog vi en promenad runt "bårhuset" tillsammans med Mari, Azlan och Gonzo. Det blev rätt varmt och vi ångrade oss att vi inte tog med något vatten! Hundarna löste ju vattenproblemet med att dricka ur diken... Och grisen Brage passade väll på att grisa ner sig ordentligt, och när man är blöt så fasanar allt skräp i pälsen välldigt bra! Hela hunden var full av mossa, pinnar, kvistar gräs m.m, När vi kom hem så fick båda hundarna ducha. Jag inser rätt snart att det blir rätt jobbigt att få bort allt som sitter fast i Brages päls. Saxen åker fram! Nu har vi en väldigt tussig Brage!

I söndags tog Mari och jag en promenad tillsammans igen! Den här gången fick även Oden följa med. Kan meddela att Azlan tyckte nog att Brage var konstig när han var tussig... Men efter lite "smygsniffande" så var det ok... =)
Den här vändan så gick vi "runt" golfbanan ( inte hela...). Det var skit varmt även denna dag och vi hade ju förståss inte med oss något vatten!!!! Den här vändan brukar de tida så hundarna hade ju ett helt smärgåsbord med hästskit att smacka i sig - och de gjorde de!

I dag blev det en stressig dag! Jag fick smita lite tidigare från jobbet för att gå på utvecklingssamtal med Pontus. 15.40 var jag hemma från det. Kl 15.52 var vi i stallet och jag lyckades få Molly färdig till ca 16.00 =) Tova fick tack och lov hjälp med Milli! I dag golopperade Tova själv nästan hela tiden. Kul, kul! Pontus lovade att han skulle ta sin privatlektion och galoppera på den =). Vi var hemma från stallet runt halv sex och sex skulle jag till Disas hundtrim och raka Brage ( vågade ju knappt gå ut med honom ju). Jag var hemma kvart i åtta! Pust! Vilken dag =)

Nu har jag ju lovat på fb att jag skulle sätt ut blider på Brage med sin nya frisyr här...
Här är han "fåret" Brage =)



Han blir så mjuk o len när han är nerrakad =) vet vem som ska få sova vid mig i natt...



Har inte frisserat till huvet på honom. Hoppas på att hinna med det i morgon!

GRATTIS!!!!

I tisdags fyllde Pontus 11 år! Min lilla kille... Usch vad stor han har blivit! Först kom Peter och Ossian (Pontus pappa och farfar) hit och grattade och fikade. Han fick pengar av farfar och en kick av Peter (vi ska kopa en radiostyrd båt till Pontus tillsammans) men den har inte kommit än... Sen blev det till att laga pannkakor som födelsedagsbarnet hade önskat. Vi hann bara svälja sista tuggan så kom resten av gästerna - min mamma, pappa, bror och brosans tjej Emma. Nu var det bara att duka fram fikat igen! Pontus fick 3 T-shirtar av Micke o Emma och jeans shorts och T-shirt av mamma och pappa. Av oss fick han en fotboll, tennistränare, tennisrackert, bilar och ett gosdjur han har även fått ett ridläger i födelsedagspressent av mig, Robin, mamma och pappa. Även Loke fick sin födelsedags pressent (han fyller ju 1år den 13/5 på tisdagen alltså), Loke fick ett nytt halsband.

Födelsedagsbarnet med en av pressenterna



Tova som hjälper till att steka pannkaka



Pontus öppnar paket



Brorsan testar Pontus tennistränare - inne!!!



Födelsedagsfika med släkten!



I onsdags som alltså var Lokes födelsedag åkte jag på kurs i Stockholm. Vi åkte kl 6 från Sura (ZZZZZZZzzzzzzz) jag som är sååååå morgontrött! Loke fick vara hos Robins farbror hela dagen. Loke hade nog det väldigt bra för de var ute och fiskade hela dagen. Brage var hos Peter och busade med Oden så han hade det nog inte så tokigt han heller! =) Jag satt fram för en dator hela dagen och försökte lära mig Office 2003! Mamma och jag var på samma kurs och vi delade hotellrum. Vi var helt slut efter datakursen så vi åkte till hotellet och vilade innan vi orkade gå ut och äta! Vi åt på en jättemysig Italienskrestaurant, maten var jättegod! Sen gick vi tillbaka till hotellet (men vi köpte lite gott på vägen dit). Satt i varsin säng och moffade och tittade på TV resten av kvällen. Det var trevligt att göra något med mamma alldeles själv för en gångs skull! =)

1 åringen Loke



I morse käkade vi "hotellfrukost" (mums) innan vi åkte tillbaka till kursen. Efter en hel dags kurs och tunnelbana, tåg, rulltrappor, hissar och stressade människor så är jag ÄNTLIGEN hemma i lilla hålan, men fasiken vad skönt! Hundarna har varit på samma ställen som i går även denna dag! Nu funderar jag starkt på att ducha och krypa ner i MIN säng tillsammans med "mina killar" och sova GOTT =)

Anlagsprov

I måndags var det ridning för barnen igen. Pontus red på Molly och Tova hade Goofie denna gång. tror inte att hon kommer rida henne igen... Goofie är väll inte den piggaste hästen direkt! =)

Jag tror inte att vi gjort något speciellt den i vecka den här gången...
I onsdags var vi hem till barnens pappa och rastade Oden. Givet vis fick hundarna följa med och busa lite, det var ju fint väder och allt.

Bus med Oden



Tova hoppar lite studsmatta...



I torsdags tröttnade jag på att hundarna har fästingar och åkte ner till Apoteket och köpte ex spot... Brage har redan haft tre fästingar och Loke en!
Loke och jag var på sista allmänlydnads kurs tillfället (kommer iofs träffas en dag oxå) för den här gången. Det har gått så fort... Känns så tråkigt att det är slut! Nu har man liksom lärt känna alla. Det var ivarje fall en trevlig kurs med trevliga människor och trevliga hundar!

I fredags hade jag på ex spoten på hundarna... Nu hoppas vi på att vi slipper de äckliga fästingarna!!!!!!!!! Hundarna hade tur för husse tog ut komp på jobbet och slutade tidigare. De var upp till mig och hälsade på på mitt jobb och så var de till farfar och hälsade på en sväng oxå.

Tova på väg till discot...




I fredags kväll var Tova på disco, hon var jätte nöjd men ville komma hem tidigare, det var för hög volym på musiken =), hon är för söt...

I lördags var Tova och jag in till Västerås med min mamma och köpte födelsedagspresenter till Pontus som fyller år på tisdag... Var helt slut när vi kom hem... Fick tyvärr värdens migrän och var tvungen att lägga mig =( fan vad jag hatar att ha migrän! Hela dagen blev förstörd...

I dag (söndag) var jag och Mari med Loke och Gonzo på anlagsprov... En helt ny erfarenhet för oss båda! Det var kul och lärorikt och vi träffade helt nya och väldigt trevliga människor. anlagsprovet utfördes vid Lokes uppfödare - Viola, så det var jätte kul att träffa henne igen!

Här är Lokes uppfödare... Hon gjorde att spårprov hon med, med en av sina hundar =)



Här är delar av Lokes protokoll:
Spårförmåga 4x5=20
Arbetstempo 6x2=12
Summa 32
Tid 18 min
Dommare: Bengt Svensson

Start o sträcka 1
Tar snabbt an spåret
Klarar utan tvekan
Vinkel 1
Klarar utan tvekan
Sträcka 2
Klarar utan tvekan
Vinkel 2
Klarar utan tvekan
Sträcka 3
Mindre tappt
Vinkel 3
Klarar utan tvekan
Sträcka 4
Klarar utan trvkan
Bloduppehåll
Vinkel 4
Klarar utan tvekan
Sträcka 5
Mindre tappt
Spårslut
Klarar utan tvekan
Erhållna poäng spårförmåga
4 utmärkt
Moment 2 Arbetstempo
6 lämpligt
Moment 3 Självständighet
Antingen ett ingripande eller hjälp eller oxå ej behövt ingripande eller hjälp.
Allmänt omdömme: Mer träning fodras

Här kommer vi Bengt, Loke och jag =)



Loke är stolt som en tupp när han bör "sin" klöv!!!



Jag är nöjd, men han har spårat bättre...
Det hade dock gått något djur där nydligen för både Loke och Gonzo fick sina tappt mot samma skogsdunge...

Tyvärr så blev inte Gonzo godkännd, men han jobbade välldigt bra (har dock sett honom jobbat ännu bättre). Gonzo hade oturen att sniffa reda på en tjäder oxå... Dessutom var den någon som hade kastat ut en hög med död fisk i skogen just vid Gonzos spårslut dessutom... Kan säga att Gonzo var lite sugen på att rulla sig i den högen!

Gonzo som just har hittat "sin" klöv =)



Nu på eftermiddagen har vi haft lite kalas för Pontus... Robins mamma o pappa, syrra med karl och barn var hit och firade. Alltid kul att få besök!

Pontus och Tova med sina "väldigt plastiga kusiner"... =) Ida och Bea ( Robins systers karls barn...)




Och i kväll så tog jag och killarna en cykeltur. Blev ingen längre sväng men det var skönt att röra på sig lite grann...
Nu blir den en ny vecka med nya utmaningar!

Stallet

Den här veckan har jag tillbringat mycket tid i stallet.
I måndags så red barnen och även denna gång så red Tova Milli och Pontus red på Molly (ovanligt). Dagen till ära så var det uteritt så vi mammor fick agera ledare. =) har inte riktigt kondition för att springa några längre sträckor dock!
Barnen tyckte att det var jättekul att rida ut.

Pontus på Molly



På 2:a hästen framför rider Tova på Milli...



När vi kom hem och hade käkat så tog jag och Mari en promenad tillsammans. Jag var lite orolig att Loke skulle vara rädd för större undar efter som att han blev skrämd av en jätte stor hund på utställningen, men ack vad jag bedrog mig. Det första han gjorde när vi träffade Mari med hundar var att kasta sig på Azlan... Vi gick runt settern och för min del så var det riktigt länge sedan. Kul med lite sällskap.

I tisdags så var barnen anmälda till klutt och kluns tävling (hopp tävling) kl halv fem. Tova ville rida Milli och Pontus Molly förståss. Barne var jätteduktiga och kom i håg hela banan. Husse var hemma med hundarna och tog en långpromenad med dem.

I onsdags gjorde vi nog inget speciellt tror jag...

Tova och Loke busar...



Brage kollar på...



I torsdags slutade husse tidigt så vi skjutsade ner Tova på hästis och så åkte vi och fikade på farfars jobb. Boris var där så vi busade med honom.

I fredags var det pojkdag i stallet, Pontus var där och hade trekamp och prova på ridning och att åka häst och vagn. Han var jättenöjd! Tova och jag var med till stallet för hon ville pyssla med "minisarna". Vi borstade tre av fyra hästar och det blev nästan en hel shettis av bara päls =). När vi hade borstat så skulle det gosas! Medan Tova gosade så mockade jag! Vi var i stallet hela förmiddagen, underbart när det var så vackert väder!
På eftermiddagen var vi till sambons syster och terrade... Hundarna fick syn på katten den här gången, tur att katten var snabb säger jag bara!
Mari och jag bestämde oss för att vi skulle lägga blod spår så jag skulle leta reda på ett ställe där man kunde köpa blod... Va in på ICA MAXI på vägen hem, men de hade inget blod...
När vi kom hem tog vi en gemensam promenad med hundarna. Husse gick med Loke och jag gick med Brage. Det är inte ofta men kan gå tillsammans...

I lördags var det min tur att rida! Jag red på Mille som vanligt. Det var välldigt många som red denna morgon. Vi var nog 7st och så många har vi nog aldrig varit förut! vi red länge oxå... Jag var helt slut efter ridlektionen!
Barnen skulle få rida igen en av sina lektioner som de missade när de var sjuka. Så jag åkte och hämtade dem och åkte tillbaka till stallet till kl 10. Även denna dag var det uteritt som stod på tapeten... Tyvärr så var alla Pontus "bästa" hästar upptagna så han var väldigt sur... Tovas bästa hästar var upptagna de med (Milli stod i hagen efter att ha släpat runt på mig en timme), men hon har inget imot att rida nya hästar.
När de väl fick reda på vilka hästar de skulle ha blev Tova jätte glad för hon skulle få rida Glenn, Glenn är nog minst 1,70 i mankhöjd... Men men hon har velat rida honom eller Vicke (som är lika stor) ett tag nu så det var bara bra tyckte hon... Det var lite krångligt att få upp henne på hästen, tur att han är så snäll. Glenn blev ledd av ridfröken så jag ledda Superb som Pontus fick rida på.
Pontus var sur som en citron men det blev bättre (för Superb avr inte så tokig att rida hon heller... MEN INGET SLÅR MOLLY!!! enligt Pontus).
Tyvärr så finns det idoter som kör bil bara!!!! När vi skulle över järnvägen på ett ställe så kommer det en bil med en äldre "gubbe" i, och han bara skulle fram före oss. Han varvar ur bilen coh prejar sig fram för hästarna! GÖR MAN SÅ??????? Jälva pundhuve gubbe säger jag! Fan, det satt barn på hästarna och han hade kunnat vänta i ca 1-2 minuter så hade vi tagit oss över. Men han tyckte att det var bättre att äventyra, både barns och hästars säkerhet!!! Som tur var så var det ingen häst som reagerade alls! Men det kunda ha slutat illa!
Efter den promenaden så var mina fötter rätt ömma (har ju då fått hälsporre) så jag släpade mig hem till soffan för att vila mina fötter! Efter ett bad kände sig mina fötter lite bättre. Så på eftermiddagen så tog hundarna och jag en promenad/cykeltur.
På kvällen fick jag tipps om att det gick att köpa blod på Konsum här i Sura! Fick även tipps om att det gick att köpa på ICA i Hallsta. Så jag åkte till Konsum för att kolla. Hittade inget och gick till kassan för att fråga och flick kraken som satt där såg helt bestört ut... BLOD sa hon nej det tror jag då inte! Men det hade de. Nöjd med blodet så ringde jag till Mari. Det slutade med att stackars Robban fick såga itu ett fryst älgben så vi hade något att slapa till varje hund...

Idag söndag klev jag upp och käkade frukost och åkte till Mari. Med oss hade vi två älgskånkar och två har tassar och en halv liter blod...
Vi körde ut i skogen vid Lisjö dår mamma och jag brukar plocka svamp, för där har jag aldrig hört att det finns vildsvin...
Vi slet som djur i skogen, en drog djurtass/klöv och den andra stänkte blod.
När vi la späret till Brage såg vi att de matade djur i skogen... Har aldrig sett det förr, men, men. När vi hade lagt färdigt spåret så stod det två jägare vid bilen. De berättade att de hade mycket vildsvin m.m.
Det visade sig att Mari var lika rädd för vildsvin som jag är. Det slutade med att vi tvingade med oss Robin ut i skogan när vi hade hundarna med oss.
Alla hundarna var jätteduktiga! Vi började med Azlan. Han jobbade jätte bra!
Sen var det Lokes tur. Han var jätte duktig han med! Väldigt noga och stressade inte något alls!
Och så var det Gonzos tur. Vet inte riktigt vad vi hade gjort när vi la spåret, men vi hade tydligen tagit väldigt svåra vägar. Gonzo var jätte duktig han oxå! Rätt som det var så slutade han dock att spåra och så satte han sig och sket!!! Sen tog han spåret igen och hittade sin hartass.
Sist var det Brages tur. Brage är duktig att spåra men han har så brottom. Han är iofs väldigt säker men det går fort. han hittade sin klöv utan några problem.
Det var skitskoj att se hur hundarna jobbade och alla tyckte verkligen att det var kul! Vi lärde oss en viktig sak i dag och det var att vi skulle lita på våra hundar när det gäller att spåra!!!
Nu ska jag bada min  äckliga portugisiska vatten hund för han var ju tvungen att bada i en dypöl det äcklet!!!!!

RSS 2.0