Nu är julen över...

Julafton var vi hos mamma o pappa. För mycket mat och många klappar... Och som vanligt så matar min pappa hundarna massor!!!! Snälla hade vi varit för tomten kom.

Tomten (väldigt lik min bror...) och Loke var ju med och snokade om alltid.



Loke var tvungen att kolla granen hos mormor o morfar oxå...



På julagen var vi ut på en skogspromenad. Skönt att gå en sväng i skogen när det var fint väder.

Mormor med barnen och Brage (Loke fastnade ej...)



Klart man måste hoppa över det ända diket i skogen. Inte konstigt att Brage luktade dy!



Mormor plockar bort lite av alla pinnar som fasnat i Brages päls!



Efter promenaden var vi till svärföräldrarna och käkade!

På annandagen var jag med hundar och barn till snickarbacken så att hundarna skulle få springa av sig lite. Peter och Oden var med oxå. Det var fullt röj!

På annandagen var jag och tände ljus för en vän som gick bort på juldagen. Det är så obeskrivligt ledsamt!

Idag lördag var vi till snickarbacken igen. Barnen åkte tefat och så fikade vi på toppen. Brage och Oden var med idag, Loke var med husse i skogen och jagade hare.

Da`n före doppareda`n

Förra måndagen red Tova för sista gången den här terminen. De hade dressyr uppvisning... 27 poäng av 40. Inte så pjåkigt! Tova red Lukas och tyvärr så hade mamman glömt mobilen hemma så det blev inga kort.
I tisdags var det Ponus tur. Samma där och vilken överaskning - han fick samma poäng som Tova! Den här gången hade jag med mig mobilen. Pontus red Millie (samma häst som jag red på lördagen).

Pontus och Millie i full action...

Först var det vänd rätt över från A-C



Trav vid M


Snett igenom från K - M


Vänd rätt över



Skritt och sen halt vid X med en hälsning.

Pontus och Millie.



I Onsdags va vi hem till svärmor och svärfar o skrapade Triss. Ingen storvinnst! ;(

I Torsdags var det julavslutning i kyrkan. Barnen var super duktiga!

Tova i kyrkan.



I fredags var vi hemma och hade mys, det var riktig skönt!
I lördags va mamma o jag in till Vås och julhandlade! Fy fan vad jobbigt!!!!!!!!!

Barnen slappar i soffan.



I söndags o måndags var det städning o julpyntning som gällde.

julgranen i dess prakt :)



Loke tycker att julgranen (kulorna) är välldigt spännande!



Brage är gammal i gården och bryr sig inte om allt jul ståhej...



I morse blev Loke välldigt rädd för en julgris! Välldigt farlig faktiskt!!!!
I dag har vi vart till Vås igen och handlat. Sen har vi varit till kyrkan o tänt ljus. Och så har vi varit och hälsat på Robins mormor och farmor och önskat God Jul, slagit in massor med julklappar,griljerat skinka och lämnat alla julklappar hos mor o far, ja visst ja jag har hunnit med och klippa Peter oxå.
Nu inväntar vi morgondagen... Det blir nog fullt ös hos mor o far min med tre busiga hundar och två förväntansfulla barn...

TILLSIST VILL JAG ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!!!!!

En rätt intensiv vecka.

I måndags var Tova och red. Barnen skulle rida en hinderbana som de tränat på under terminen. De skulle rida  en och en och få en bedömning av ridläraren hur de red. Tjejerna var jätte duktiga. De skulle klara en bana med fem hinder. Tova valde att rida Molly och de var välldigt dukiga. Tova tog ett extra hinder men vad gjorde väll det =).
När vi åkte hem från stallet så hade jag en superstolt flicka med mig som hade fått 13 poäng av 15möjliga.Hon var dessutom välldigt glad för hennes mormor och morfar var ner och tittade på när hon hoppade.

Tova och Molly.



I tisdags kom svärmor och svärfar hem från Tailand, så de var hit och hemtade Boris. Så nu har vi bara två hundar hemma.
På tisdagen var det Pontus tur att hoppa samma bana som Tova hoppade i måndags. Gissa vilken häst Ponus tog då? Molly förståss... =)
Det gick välldigt bra för Pontus oxå. Gentle man som han är så var han först ut att hoppa banan. Pontus tog inget extra hinder som sin syster. Som tur var så fick även Pontus 13 poäng av 15. I tisdags så hade jag en glad och stolt kille med mig hem. Mormor och morfar var förståss och tittade på Pontus oxå.

Tror att mormor`n och morfar`n var rätt stolta över sina barnbarn. Jag var rätt stolt över mina barn i varje fall...

Pontus och Molly.



I onsdags var det avslutning med simningen på Valmobadet. Barnen skulle tävla mot sina föräldrar. Både jag och Peter var med på avslutningen. Tävlingen gick till så här, vi skulle simma ryggsim (både barn och föräldrar) en längd var (vilket nog var tur för oss föräldrar, kondisen är ju inte riktigt på topp) det var bara det att vi föräldrar var tvugna att balansra en burk på pannan när vi simmade... Behöver jag säga att vi förlorade???? =)
Sen var det fri lek i en halvtimme. När vi duchade efteråt så passade Tova och jag på att basta. Herre gud så skönt!!!!

Lite bus på lunchen



I torsdags på jobbet fick jag ett mess på mobilen där det stog att jag skulle rida kl 8.00 på lördag. För rätt länge sedan så skrev jag upp mig på en lista i stallet att jag ville prova och rida och nu vad det tydligen dax... Gissa om jag var nervös. Det var ändå typ nio år sen jag satt på en häst!
Tur hade jag oxå, Annica som städar på jobbet har tjejer som rider och av en slump så berättade hon att hon hade ridstövlar och ridbyxor som hon ville sälja. Så nu har jag grejerna här hemma så ungarna kan prova om de kan han något.
Var vi bara hemma på kvällen och tog det lungt. Det behövdes, har varit en ganska intensiv vecka.

I fredags var vi hem till svärmor och svärfar. De var så snälla så de bjöd på mat. Jag och svärmor kollade på Idol finalen och svärfar och Robin var och kollade på hockey.
I pausen så åkte vi hemåt. Jag hade lovat Ullis att jag skulle komma hem till henne på kvällen och "skråla" lite. Det var jag, Ullis, Mari och Malin som sjöng singstar och spelade spel. Jag var inte hemma förr än 01.15. Rätt trött faktiskt...

Skoja inte att jag var trött i morse när jag klev upp!
Ja var så nervös så jag höll på och dog när jag åkte till stallet. Gudars! Jag har nästan aldrig ridit stora hästar, har ju dock blivit lite större sen jag red sist så jag insåg att det kunde bli en bamse häst jag skulle upp på, hur i hela skulle jag då ta mig upp?
Jag fick rida Millie, en stor häst för mig (som har ridit islandshästar) men inte lika stor som endel bamsehästar de har i stallet...
JAG KOM UPP!!!! Jag trodde att vi skulle rida i en halvtimme och att vi skulle typ skritta och på sin höjd trava lite. Men det här var en entimmes lektion med 5 andra "tanter" som red varje vecka. Det var både skritt, trav, galopp och skänkelvikning som gällde. Efter ca en halvtimme var jag helt slut. Kändes som att jag hade sprungit ett maraton lopp typ och jag flåsade som en gris. Efter en timme, när lektionen var slut trodda jag aldrig att jag skulle ta mig av hästen... Väl nere på marken igen så var det knappt så benen bar mig. Nu i kväll kan jag meddela att jag har träningsverk i hela kroppen... Och behöver jag säga att jag är skapligt öm i baken? =)
MEN DET ÄR DET VÄRT FÖR, DET VAR SÅ KUL! Bland det bästa jag har gjort det här året!!!
Killarna har inte hostat på flera dagar så vi tog en skogspromenad i dag. Vad fint det var skogen... Trots skogspromenaden fanns det mycket energi kvar i hundarna så de blev endel bus...

En trött Loke efter promenaden...



Bus killar!







Bus Loke!




 

Pepparkaksbak

Igår fick Tova låna kameran...
Här är några av hennes bilder. Rätt kul att kolla på!

Killarna och jag vilar lite efter jobbet.



Trött liten Boris.







Boris smiter ifrån Loke



Lite kram kalas





Ska vi busa? Bara lite...





Pontus och Tova fick varsin chokladtomte.



 Jag och Boris skulle ju ha varit på stora Stockholm idag tillsammans med Ullis och Hugo och Mari och Gonzo. Gonzo och Boris fick lov att stanna hemma pga sjukdom ;( ... Mari följde med Ullis och Hugo till stor Stockholm, det skulle jag med ha gjort men efter som att även Brage blev sjuk så stannade jag hemma med hundarna.
Så då bakade vi pepparkakor för hela slanten istället....
Bilderna får tala för sig själva.









Lite vila under pepparkaksbaket.



Loke ville smaka lite popcorn...



Resultatet av baket.



Brage vaktar popcornen i micron.



Vill ju förståss oxå gratta Ullis och Hugo som det gick super bra för på stora Stockholm i dag. Hugo vann juniorklassen och kom trea av Eurasier hanarna. Hur kul som hellst! Grattis!!!!!!

Sjukling vecka...

I lördags kväll fick Loke hosta igen... Han var riktigt dålig! Han hostade konstant i säkert 13 timmar utan uppehåll. Behöver jag säga att vi inte sov något den natten? 23.30 ringde jag till Strömsholm för att kolla om han kunde ha fått kennelhosta så snart igen, och det kunde han.
Han fortsatte att hela söndagen, blev väll lite bättre men absolut inte bra!
I söndags så adventspyntade vi ju oxå förståss. Lite kulor och stakar i fönstren blev det... Och så lite julpynt.

Inhandlad på Färnajulmarknad för två år sedan...



Egen tillverkad av familjen...





Det var ju inte så att jag ville lämna Loke ensam på måndags morgonen direkt, så jag drog en chansning och tog med honom till jobbet och när chefen kom så gick jag in till honom och frågade om det gick bra att han var med mig på jobbet efter som att han var sjuk, det var det! Tack snälla säger jag bara.
Så Loke var på mitt rum och hostade och rosslade till husse kom och hämtade honom när han slutade jobbet. Brage och Boris var hemma och gissa om Brage var sur för att Loke fick följa med mig och inte han...
Tova hade ingen ridning den här måndagen tråkigt men ändå skönt för då han jag veckohandla.

Loke på jobbet



Loke sov faktiskt nästan hela måndagen på jobbet...



På tisdagen var Loke lite bättre man han fick följa med till jobbet ivarjefall på förmiddagen, nu var han lite mer på alerten och for runt lite mer.
Pontus och jag var i stallet på kvällen och han red Brohlin för första gången, det gick riktigt bra!

Här spanar Loke efter mormor som har sitt rum på andra sidan dörren...



Gama mat går oxå bra!



På onsdagen var Loke så pass bra så jag vågade lämna honom hemma igen. Men nu är alla på jobbet så engagerade i Lokes hosta så de kommer och frågar om honom varje dag. =)

Husse och Loke pussas.



Nu (torsdag) hostar Loke bara någon gång per dag, så idag på lunchen fick Loke förja med på en liten kort promenad för första gången sen i lördags. Det tyckte han var skoj, och så hade det ju kommit snö oxå...
På eftermiddagen var Pontus och jag till stallet igen -han fick en privatlektion efter som han var sjuk två gånger och det inte gick att rida igen på något annat sätt. Nu kan han rida lätt ordentligt och även stå i lätt sits. Det var skitkul att se när "poletten" trillade ner och efter det så gick det som på en dans!
Och nu till det tråkigaste... När de andra sjuklingarna börjar på att bli bättre, så börjar Brage (som har klarat sig hittills) att hosta. Fasiken oxå säger jag bara, men det var väll mer eller mindre väntat.

Idag på eftermiddagen så gick jag loss med kameran lite och här är bilderna...

Rosetterna =)



Vovvarna



Husse fotade oss när vi låg och lurade lite...



Och så vill jag avsluta med en av de handmålade galskulor som jag har hänger i köksfönstret... Kortet gör den inte riktigt rättvisa men endå... De är så vackra!



Och till sist så hoppas jag att Brage slipper bli sjuk!!!!!!!!

RSS 2.0