Vilken dag!

Åkte till "mormor och morfars" stuga i morse. Det skulle med en hel del saker ett bord och någon sorts byrå tex. så hela bagaget blev fullt... Vart skulle hundarna sitta då. Ja, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Halv tio i morse packade jag, Pontus och hundarna in oss i bilen (en sharan) får att åka till min mamma och hemmta henne och Tova. Efter lite triande så fick alla plats. Jag körde och Pontus satt fram med mig, Tova, Brage och mamma satt bak. Loke då? Ja han fick till slut sitta i sin mormors knä bak.

Loke i "mormors" knä i bilen.




Allt bra tills vi kom till avfarten mot stugan. Snöade gjorde det hela vägen och plogat var det ända till avfarten. Nå ja, man måste ju fram så vi kör och det går bra tills vi kommer in en bit på vägen där ligger det en gran över hela vägen. Jag hoppar ut och tar i för allt vad tygen håller och lyckas flytta undan granen. Hoppar in i bilen i gen och köt ca 10 meter och så ser jag att där ligger det ett nytt träd. Det är stort... Vi backar tillbaka och kör förstås fast!!! Ja, det är bara och länma bilen där den står ta allt pick och pack och gå i ca 1dm snö. Hundarna är förståss skitglada. Det blev en hel del att släpa på och jobbigt vardet. Välframme ringer vi till min pappa som skulle komma senare och ber honom ta med sig en motorsåg så vi kunde såga bort trädet för att komma fram till stugan med bilarna. Barnen och hundarna lekte i snön.

Lek i snö













Efter leken så gick vi in och tinade upp Brages framben som var snöklumpar. Han kunde ine ens böja på dem. För att göra den här historian kort så kan resten av dagen sammnfattas med följande... Fick loss min bil, pappa kom upp coh körd fast sin bil, fick loss hans bil, körde fast min bil, fick loss min bil, körde fast pappas bil och fick loss pappas bil! Sågade och kastade undan det stora trädet och fick äntligen bilarna till stugan! Under den här tiden hade vi även strömavbrott tre gången. Packade ur alla saker ur bilarna och tog med mig barn och hundar och åkte hem.
Behöver jag säga att jag har träningsverk????

SNÖ

Tova har varit hemma med hundarna i dag, det är ju höstlov. På eftermiddagen kom farfar över och hälsade på oss. Båda hundarna älskar farfar (det gör iofs alla hundar).

Loke myspyser med farfar.



Och så höstens/vinterns första snö! Underbart. Lokes första snö.
Det är så kul att kolla hur de reagerar!
Min första hund Embla, hon blev som tokig av snö. Hon sprang runt i snön med hakan i backen som en vilde =) hon var så lycklig.
Brage älskar att äta snö och att bara springa runt.
Loke tyckte om att springa runt och busa med "lillhusse" och Brage i snön. God var den oxå...
Jag tog givetvis med mig kameran ut...

Lokes första snö.



Bus med "lillhusse" i snön.





Fullrulle!


Bus med "lillhusse"

I dag var jag, "matte" hemma igen. Allt blev som vanligt. Hundarna fick sin vanliga lunchpromenad osv. På lunchpromenaden tog jag med mig kameran och jag hittade en ny funktion på den. Det går att ställa inkameran på att ta flera bilder i rad... Häftigt! Så det blev välldigt många bilder tagna under lunchen!
Här är några.

Fullt bus!





Hittat något som luktar gott?



På eftermidagen kom barnen hem från sin pappa. Barna älskar sina hundar och hundarna älskar sin "lillmatte" och "lillhusse". Det händer lite mer när barnen är hemma... Lite mer bus liksom =)

Här busar Pontus med Loke och Brage.





Buset avslutas med en kram... Loke gillar mest att busa.



Killarna och jag varit ute på kvällspromenad i våra snygga reflexvästar =) så nu ska husse och matte gosa ner sig i soffan och kolla på Heroes.

Ridning.

Idag har jag varit med min dotter i stallet. Hon red en häst som heter Chanell, välldig gullig men slog med huvet väldigt mycket så jag tror att det var första och sista gången hon tog henne frivilligt!

Tova och Chanell.







Nu i kväll har vi varit ut på kvällspromenad tillsammans (jag och sambon) med hundarna. Det hör inte till vanligheten att vi går tillsammans. Kul att kunna gå ihop för en gångs skull!
För tillfället slåss hundarna om samma ben fast det har minst tre, fyra stycken... (men vem har sagt att de är smarta?).
I morgon ska jag, mina barn, Ullis och hennes barn och bada på Aqua Nova så farfar får vara hundvakt på lunchen så hundarna får komma ut.
Alldeles nyss så anmälde jag Boris och Loke till en utställning hoppas att de får vara med, i går när det var sista anmälningsdagen så var deras hemsida helt kapputt, så jag hoppas att det var ok att anmäla i dag!




Stugan

Jag vill börja med en bild från i går kväll. Det är min kära sambo som fotade mig och Loke när vi var lite trötta efter utställningen... =)

Loke och matte tar sig en liten tupplur!




Idag har vi varit upp till mormor och morfars stuga i gen. Vi skulle flytta båten. Det var bara att konstatera att alla vi människor hade fruktansvärt dålig kondis... =) Sen bjöds det på mat. Nu har även mormor konstaterat att vi har två stycken välldigt matlagnings intresserade hundar! Hon fick med andra ord två killar i köket som bara hoppades på att något skulle ramla på golvet.
Medan vi åt så satt Brage som vanligt vid sin morfar med huvet i morfars knä. Morfar kan nämligen inte säga nej till hundarna!
Efter maten skulle "gubbarna" på hockey så de åkte hem, hundarna, jag och mormor var kvar en stund till och tog oss en skogspromenad. Hundarna sprang runt som yrväder, det fanns ju massa nya lukter där...
Tyvärr så blev alla korten från promenaden "kattskit" så några bilder blir det inte.

Utställning i Köpings ridhus.

Ja ha, då har vi varit på utställning i gen då. Vi är nog dumma i huvet! Men kul har vi.
Vi som åkte var jag med Boris, Brage och Loke, Mari med Gonzo och så Ullis med Hugo. Tre hundar var en för mycket för mig tror jag (tack för hjälpen med hundarna tjejer!!!).
Träffade Virgil i dag i gen och det var kul. Virgil är en portugisiskvattenhund som ställs i valpklass, han är så go och hans matte är välldigt trevlig! Träffade flera "Suringar" oxå. Frida var där med sin Boxer Texas och så träffade jag Nina med sin lilla Phalene (som Brage blev kär i).

Först ut i dag var Gonzo. Det gick bra han, blev BIR och fick HP. Sen var det Brages tur han blev BIR och fick HP, sen blev han BIG 3:a oxå. När jag stod i BIG finalen med Brage börjar de ropa från ring 1 och fråga om det inte har kommit några taxar! Panik, det var Boris tur! Det skulle ju ha kommit fyra taxar till som skulle ställas innan Boris... Så jag kastar mig bort från BIG finalen för grupp 8 (hann få Bages rosett) och ropar att jag har en tax som ska ställas ut, samtidigt som Mari får fram Boris ur sin bur. Jag springer till Mari och tar Boris och lämnar Brage. Herre gud säger jag bara! Boris gick det inte nå bra för i dag. Dommaren tyckte att han var för lång och något smal. Sen var det Hugos tur Han blev BIR och fick HP. Sist ut var Loke (hans första utställning) han blev BIR och fick HP (trots att han bara hade en pungkula nere i dag).

Lite kort.

Gonzo. Blev så mörka bilder i ridhuset så det fick bli en bild utifrån i stället.



Hugo samma här.



Så här hade killarna det i ridhuset.



Brage



Brages kritik.
Portugisisk vattenhund, hane, Big 3, HP, BIR, Öppenklass
Mask hane m mkt bra prop
Bra huvud & uttryck
Ganska braskuldra. Rak överarm
Normalt vinklat bakställ
Bra bröstkorg. Rör sig m mkt bra steg från sidan, brett framifrån
Bra pälskvalitet. Utm temp
Dommare Sara Nordin




Boris



Boris kritik

Tax, hane, öppenklass
God typ alltför långsträckt hane som behöver fylla ut i kroppen
Rastypiskt huvud o uttryck. Bra hals o rygg mkt lång länd. Typiska inklar
Kunde vara mer utfylld i bröstkorgen. Rör sig med bra steg runt om. ngt
mjuk päls på ryggen i övrigt utm kvalitet. Mkt trevligt temperament.
Dommare Ambjörn Linqvist

Boris tar sin kritik med ro...



Loke



Lokes kritik

Beagle, hane, valpklass, BIR HP
Utm typ. Välutvecklat huvud för åldern men behöver på skt breda sig i skallen
Utm hals o rygg stark rygg välplaserad svans
Typiska vinklar Effektiva steg från alla håll
Utm päls o temprament.

Dommare Ambjörn Linqvist



De vuxna hundarna hade sina gruppfinaler på en gång. Valparna hade inga gruppfinaler utan där tog de alla BIR valpar i samma final. Det resulterade i ca33 valpar i samma ring. Det var kul att Loke kom med dit trots att vi åkte ut i första omgången (har aldrig tränat uts med Loke efter som han har en pung kula som åker upp o ner). När Gonzo åkte ut var det 8 hundar kvar.


OCH HUGO VANN HELA VALP FINALEN!!!!  OCH BLEV DÅ ALLTSÅ BIS
GRATTIS HUGO OCH ULLIS!



Vilken fredag!

På förmiddagen kom Boris hit och på eftermiddagen har vi krattat! Huga, men fint blev det när alla löven försvan från gräsmattan. Efter lövkrattningen duchade jag Brage (det är ju utställning i morgon). Direkt efter duchen tog Mari, jag och killarna en promenad runt golfbanan. Sköt att ta en långpromenad o killarna är så duktiga... (om jag får skryta lite).
Efter hundpromenaden stack jag och sambon till Guldsmedshyttan för att titta på hockey (måste ju kolla på brorsan). Stryk fick de oxå. Och så gjorde ju brorsan illa sig förstås, och vem fick skjutsa honom då om inte storasyster (då duger man) =) så det blev att åka till Västerås innan vi kunde åka hem...
Väl hemma (ca 23.30) var det bara att sätta i gång att borsta Brage och klippa klorna på Boris så de är fina tills i morgon och packa allt som ska med.
 Här är bilder från vår promenad med Mari.

Våra goa "killar"

Från vänster Brage, Loke, Boris, Gonzo, Goliat och längst fram Azlan


Värsta "dogwalkern"



Nu ska vi äntligen gå och lägga oss!

Promenad med Hugo

Idag har jag och sonen ätit pankakor till lunch, det tyckte hundarna var gott. Loke som är ett rejält matvrak älskade pankakor... oxå! Han svalde sin i ett nafs och kastade sig över Brages =).
När vi kom hem ifrån jobbet ville svärmor och svärfar att vi kom dit och hjälpte dem med deras nya filmkamera, vi skulle även få mat! Behöver jag säga att vi kastade oss i bilen och åkte dit?
Som vanligt sprang Loke in och rensade Boris matskål så fort vi kom in. Som sagt Loke är ett matvrak! God mat fick vi och en kamera!!!! Äntligen kan jag ta kort!!!!
När vi åkte hem fick jag ett mess från min kompis att det var dax att beställa varor från Heromi, det betyder att Brage ska få en regnoverall (fy fan vad fult men praktiskt) och ett lass med ben till hundarna.
Nu i kväll var jag och Ullis ut och gick en promenad med hundarna = Brage, Loke och Hugo. Trevligt att ha sällskap!

Nu kort tagna med den nya kameran

Brage



"Spök kort" på hundarna. Det var nog lite för mörkt dessutom tog batteriet i kameran slut :(



Nu ska jag öva att ta kort så kanske jag kan lägga ut något fint kort på bloggen...!

Onsdag

Hundarna har haft lite lyx den här veckan - lillhusse har varit hemma för han är sjuk (har svinkoppor). Det händer lite mer under dagarna då. Tex så får de en liten promenad extra och så blir de lite extra bortskämda och får lite extra med godis.
I kväll så tog vi en extra lång promenad. Nu har jag två trötta hundar här hemma. De var dock inte så trötta så de kunde låta bli att tigga ostbågar =)

Här är mina "gullegrisar" båda måste ju sitta i "mattans" knä förstås.



Stugan

I dag har det varit full upp. I morse var hundarna och husse och hälsade på "farmor" medan barnen var och simtränade. Sen var det full fart hem och käka lunch för att sedan åka till "mormors och morfars" sommarstuga för första gången. Där sågades det träd och fixades med allt möjligt och givet vis var hundarna med och "hjälpte" till på alla sätt de kunde. Som att springa i vägen och tugga pinnar och släpa fram pinnar och vara i vägen så där som bara hundar kan =). Bada ville de ( i varje fall Brage) göra oxå men som tur var så han vi avstyra det i tid. Lite väl kallt kanske... Nu har Oden åkt hem till sin husse och vi har bara två hundar kvar hemma.

Lite bilde från stugan.

Bild från stranden vid stugan (lillmatte på bryggan)



Brage och Oden fick ligga och vänta medan vi människor vände båten.



Loke är ute och går med "lillhusse" vid stranden...



Kohagen

Mari och jag var ut med hundarna i kohagen i dag igen... Rätt skönt att ta en lite längre promenad på helgen så hundarna får springa av sig. Det var full rulle som vanligt! I dag var ju då även Oden med men det gick bra det oxå. Vi brukar ha kohagen för oss själva när vi är där, men i dag träffade vi på min granne/kursledare med hennes två hundar när vi gick. Va ett tag sen sist och hon tyckte att Loke hade vuxit ordentligt. Det var ju kul att höra!

Lite bilder...

Lyckades ta ett kort där alla sex hundarna syns...



Loke, Brage, Goliat och Gonzo!



Gonzo visar Loke att den är han som är störst och Oden tittar på...



Azlan och Loke längst fram Gonzo och Goliat letar godis i bakgrunden...



Gamarna letar godis.


Besök!

I dag har vi haft besök (mer än vanligt). Först kom "farfar" och Boris förbi, de hade varit ute i skogen och spårat. När de kom hit blev det förstås full fart. Killarna for väll runt som tokar ett tag innan det lugnade sig.
Nu i kväll var vi och hämtade Oden (barnens pappas hund), han ska vara här hela helgen. Husse är bortrest.
Loke gillar Oden skarpt... så det blir nog livat den här helgen!

Loke är söt som vanligt!



Brage och Boris busar bland löven (tyvärr går det ju aldrig att få med båda på samma kort)



Boris (inte den mest fotogena hunden)



Ny hitkommen Oden



Tyvärr så är det fruktansvärt dålig kvalite på bilderna pga att jag foat med min mobil som inte är så avancerad...

Kvällspromenad

I efter middags vi till "morfar" och "mormor" och firade, "morfar" fyller nämligen år i dag GRATTIS! Det är lyx att va hos "mormor" och "morfar" tycker hundarna för där blir man bortskämd!!!!
I kväll har vi varit ut på en kvällspromenad. Det var skönt tyckte både jag och killarna. Men varför är det så konstigt att både jag och hunarna har reflexvästar på oss? Är det nödvändigt att ha helljusen på bara för att man syns bra? Lite trött blir jag... Nå ja, 45 min var vi ute och gick och hör och häpna nu är hundarna lite trötta =)

Så här snygga är killarna när vi är ute på kvällspromenad.




Löv är skoj...



Vart tog Loke vägen?



Nu är det slut på friden för mina bus hundar - kloklippar dax! Sen ska vi sova!

Lunch promenad.

Idag som alla andra dagar så tog vi en "lunch"promenad, men i dag var det fint väder och det gör det hela mycket trevligare. Och tur var det väll att vi var ute och njöt av solen så länge det gick på lunchen för det har ju regnat hela kvällen... Fast än Brage är en vattenhund så hatar han regn, han vägrar gå ut. Jag måste ta på honom koppel och "släpa " ut honom och han tycker att jag är värdens elakaste matte.
Nå ja, här är några kort jag tog under promenaden i dag...

Första biten får man snällt gå i koppel.



Sen är det fullt bus som gäller när de kan springa lösa på ängen och i skogen.












Med husse i skogen...

 I går - måndag så var vi med husse till "farfar" som är ute i skogen och jagar och sprang. Det luktar ju såååå gott i skogen och det är så kul att springa om kring lös och busa.

I dag är set tisdag och vi har mes latat oss...

Så här ser vi ut när vi latar oss =)


En trött Loke som har lagt sig på husses byxben.



En trött Brage som som vanligt ligger och vräker på rygg.

Örebro - Bilder

Här är några bilder från utställningen...


Brage måste ju kolla så att allt går rätt till!



Bild från ringen. Det var skitskum belysning i utställnings hallen... syns på kortet!

Utställning i Örebro

I dag den 12/10-08 var vi på utställning i Örebro. Vi som åkte dit var jag med Brage, Mari med Gonzo och så Ullis och familj med Hugo. Hugo var först ut och blev 1:a med HP i sin ras (Eurasier) sen var det Brages tur även han vart 1:a med HP i sin ras (Portugisisk vattenhund). Kan väll tillägga att varken Hugo eller Brage hade någon konkurrens =)... Sen var det Gonzos tur han kom 2:a med HP med tre konkurrenter. Sen började den långa väntan på finalerna. Hugo var först ut av oss i BIG finalen, där kom han 3:a med fyra konkurrenter. Sen efter ytterligare vänan så var det Brages tur, han kom 3:a med sex konkurrenter. Grattis Ullis och Hugo! Och jag måste få skryta och säga att jag är skitnöjd med Brages resultat... =) Tack tjejer  (och killar) för trevligt sällskap ännu en gång...
Här kommer Brages kritik:
Dommarutlåtande
Vid Örebro länsklubbs inoff.utställning, Conventum Örebro den 1/10 2008
Nr: 131 Ras Portugisisk vattenhund Kön: H
mask hane m. bra prop i skalle o nos
korr bett bra hals o överlinje
välvinkl bak
bra svans
rör sig bra från sidan
ng brett o vevigt fram
bra päls
mkt trevligt present
HP BIR



Promenad

Blött och slafsigt var det i "kohagen" kl. 10 i morse, när jag och min kompis gav oss ut med våra hundar. Men vad brydde sig de om att det var blött. Det blir full fart när man har 6 ystra hundar med sig oavsett väder. Efter en promenad på ca 1,5 timme så var det bara hem och slänga alla tre vovvarna i duchen.
I morgon är det dax för utställning, det är Brage och jag som åker med två av mina kompisar och deras hundar.

Boris


Brage


Loke


Jag gör ett försök...

Jag ska försöka mig på att blogga. Det jag kommer att skriva om är våra busbröder Brage och Loke. Brage är en 3 årig Portugisisk vattenhund och Loke är en 5 månaders Beagle. Jag kommer även att skriva en del om mina svärföräldrars
4 åriga strävhåriga tax Boris.

RSS 2.0