Utställning i ABB arena

I måndags var det ridning för barnen i vanlig ordning...

Tova red Millei även denne gång.


Pontus red Molly igen



I måndags tog jag och Tova med hundarna på en långpromenad/cykeltur. Vi passade på att gå förbi mamma o pappa och tog in posten åt dem för de var i turkiet.

I torsdags var det hundträning igen och jag tycker att Loke är jätteduktig! Jag är så nöjd med honom! Visst kan han bli bättre på mycket, tex ligg, men vi hinner med det oxå...
Skulle vilja träna Brage lite oxå... Han är så avundsjuk att jag åker iväg med Loke och gör saker. Funderar på att åka lite på allmänträningen med honom på onsdagar så fort kursen med Loke är slut. Brage är faktiskt rätt tacksam att träna, efter som att han tycker att det är kul! Skulle vilja lära mig mer om apportering, för det är han skitduktig på...

I fredags var båda barnen på hästis (fritids i stallet) vilket de tycker är jättekul!

I lördags var det utställning i ABB arena i Västerås. Jag ställde ut Boris och Mari var snäll och ställde upp som moraliskt stöd... Tack för det! Även Tova var med och tittade, hon tyckte att det var skoj.
Det gick inget vidare med utställandet! Här kommer kritiken...
Dommare: Dimitrios Antonopoul
5 years old male with godd head proport. Long enough neck good ears. Enoutg developed chest but not as much forchest. Good angel behind could be better angel in front. Happy temp.
Kv 2.
Boris var nog den lyckligaste hunden i den hallen =) han for runt som en vettvilling och hoppade och fjäskade för dommaren med gos...
Nå ja, han kanske inte tyckte om honom, men det gör vi!!!! Värdens bästa Boris!

Korten är tagna någon gång av de få gånger som Boris stog stilla =)

Boris var så glad när han stog på bordet så hela bordet ruskade... Jag var tvungen att sätta handen mot bordet för att det inte skulle skaka så mycket



Här är tok Boris som hells ville sitta och skutta runt....



Tok hund!

Både Mari och jag passade på att handla lite grejer till hundarna. Loke fick ett nytt halsband och så blev det en vattenflaska, ett 20 pak pressrullar och en aktiverings leksak.
När vi kom hem så åkte vi till mamma och pappa och bytte tillbaka vår bil som de hade lånat till Arlanda.
Därefter så åkte vi till svärföräldrarnas båt och lämnade av Boris.

Hundarna på båten.



Brage älskar att åka båt... Här är han i fören, han älskar att stå där och spana när vi åker oxå =)



På vägen hem stannade vi på ett utekaffe och fikade med både hundar och ungar.

I dag söndag var det Lokes premiär utställning! Även Gonzo och Hugo skulle ställas ut denna dag. Mari och Gonzo var först ut i ringen klockan 9.00. Så vi var där i god tid, för det var så dåligt med parkeringsplatser som var nära igår...
Gonzo skötte sig utmärkt! Dommaren kollade tänderna på honom så jag började fundera på om han var tvungen att räkna alla tänder hundstackarn hade i munnen... När han var färdig med tänderna så skulle det mätas oxå! Och Gonzo stog där som om han aldrig hade gjort annat än visat tänder och blivit mätt.
Gonzo fick en etta med hp och vann sin grupp.




Sen trodde vi att det skulle bli lite väntan och att Loke skulle ställas före Hugo, men ack vad vi misstog oss. Det blev en lång väntan och det slutade med att Hugo ställdes före Loke.
Hugo skötte sig jättebra han med!
Hugo fick en etta med hp och kom tvåa i sin grupp.


 
Och så tillsist så var det Lokes och min tur.
Loke skötte sig hur bra som hällst och jag är jättenöjd med honom!
Här är Lokes kritik.
Dommare: Dimitrios Antonopoul
Young male strong in head. Long enough neck. Deep chest & long brisket. Long in loin low tailset. Moves well
Kv 2

För den uppmärksamme så var det samma dommare på båda hundarna...

Lokes bedömning tog typ 2min och han kollade tänder och tröck honom på ryggen två gånger. Sen fick vi springa fram och tillbaka och runt ett varv. Han kollade inte ens "kulorna" på honom...
Tyckte inte att han gav Loke en enda chans!
Men men han är dommare.
Mig gör det det samma... Loke är värdens finaste och bästa Beagle i vilket fall!
Vi får väll ge honom en chans till, sen skiter jag i utställningar! Jag får väll finna mig i att mina hundar är "fula" =).

När vi kom hem så var båda jag och Loke var VÄLLDIGT trötta!
Så här trötta var vi...

Vi sussade så skönt i soffan!





Ännu en vecka har gått.

I tisdags var Pontus på första simträningen med de som tävlingssimmar och han skötte sig utmärkt hörde jag! Jätte skoj att det går bra för honom...
Vi andra var till V-ås och inhandlade skor till Tova för helt plötsligt var det bara gummistövlarna som inte var för små eller trasiga!

I torsdags var det rätt stressigt... Tova skulle till hästis, jag brukar skjutsa henne dit med bil på vägen tillbaka efter lunchen, men nu har jag inte haft någon bil... Så jag pratade med min chef om jag fick ta lite längre lunch, cyklade hem o kastade i mig ett par plättar, tog med hundarna och Tova och cyklade ner till stallet och cyklade sedan tillbaka hem, släppte in hundarna hemma och gav dem mat och cyklade tillbaka till jobbet. Pust!
Behöver jag säga att jag hade ont i häcken efter den turen???? På kvällen var Pontus och Tova på simträning och jag och Loke var på allmänträning.
Vi hade första träningspasset på samhället och åkte sen till hundklubben för fika och inkallning.

I fredags var vi barnfria! O då passade vi på att sova middag... SKÖNT!
Vi byt lånade bil med mamma o pappa och åkte sen till svärmor o svärfar o kollade på Så ska det låta, o käkade godis!

I lördags morse var jag o red. Det var skoj som vanligt... Och som vanligt så fick jag träningsvärk! Barnen hade stall jour efter min ridning så jag tillbringade 3 timmar i stallet.
När vi hade mockat och sopat och packat hö fördigt så åkte vi hem till deras pappa, han hade monterat ihop studsmattan så barnen stutsade...
På efter middagen åkat Tova och jag ner till biblioteket och kollade på utställningen om rymden som Tovas klass har där. Det var jättefina planeter och solar o månar!



Hundarna fick vara hemma hos Peter, pontus och Oden och busa medan vi var på biblioteket.

I dag söndag kom Tova hit i morse för Peter och Pontus var till Arboga på shack 4:an. Tova och jag var på simträningen och jag tycker att hon blir bättre för varje gång jag är där och kollar!
På vägen hem från simningen åkte vi och hämtade Oden så han skulle slippa vara hemma själv så länge. Här hemma fick hundarna vara ute på baksidan efter som att det var bra väder (sambon är ju då rätt alergisk mot Oden bla.).
På eftermiddagen tog Tova och jag en promenad med hundarna, gick förbi Ullis och hon var ute så vi stannade till så hundarna fick busa lite med Hugo. På vägen hem plockade Tova Vitsippor och tussilago som hon la på musens grav...
Kan meddela att hundarna är rätt trötta nu i kväll...
 

Påsk!

Nu var det så länge sedan jag skrev så jag kommer ju knappt ihåg vad som har hänt sen sist...

Förra lördagen var Robin och jag (och hundrana) in till stan och köpte hundmat, en baddräkt, 2 par byxor och en T-skirt. När vi var på väg hem konstaterade vi att vi nog hade värdens skitigaste bil.
Vi var tvugna att åka förbi hos Peter & barnen när vi var på väg hem för att lämna baddräkten som Tova skulle ha på sig på söndagen på simträningen. När vi kom dit så fick hundarna busa med Oden, vilket de inte hade något imot. Kom på att Peter hade en grovdammsugare så vi blev kvar där och städade bilen.
 
Förra söndagen var vi uppt ill mamma & pappa i stugan. När vi kom upp hade pappa packat pimpel grejer, så vi gick ut på isen och pimplade. Helt dött var det så vi fick inte en enda fisk... Hundarna hade roligt i varje fall, de sprang runt som tokar! Det var liksom två lager med is med vatten mellan, vi (dvs. alla utom mamma och hundarna) var lite tunga för första lagret med is så vi sjönk genom... Va rätt blöt när vi kom tillbaka till stugan.
När vi var på väg därifrån så kom jag på att det var utställningsträning kl. fem, så vi åkte förbi Hallsta och hämtade Boris. När vi kom till svärmor och svärfar så skulle de just åka och äta så de bjöd med oss oxå! Chyst!
Han lagom hem innan det var dax för mig och Boris att åka på utställningsträningen. Det var ännu med hundar denna gång än förra! Boris skötte sig över förväntan!

Bilder från stugan.

Hundarne raicar på isen medan vi försöker pimpla...







Hundarna letar godis vis stugan




På måndagen var barnen lediga och jag jobbade så de fick vara hos sin pappa. Som vanligt så hade Tova ridning och hon har faktiskt tuffat till sig rätt rejält!

I tisdags så var jag ledig och hemma med barnen. Strålande väder var det oxå så vi tog hundarna och gick till lekparken. Barnen lekte och hundarna och jag satt och njöt i parken. Det blev både passivitetsträning och social träning för dem efter som att vi var nere på samhället. Det var så skönt att vara ute så Pontus och jag var och köpte fika som vi käkade i parken innan vi knallade hemmåt. På efter middagen var jag, hundarna och barnen hem till Mari med familj och klippte äppelträd. Barnen lekte någon typ av jaga och det gjorde hundarna oxå =)
Sen var det bara hem och byta om och sen raka spåret ner till stallet med Pontus...

Barnen leker...



Azlan och Loke



I onsdags så var barnen på påsklovsridläger. Pontus fick ha "sin" Molly hela ridlägret och Tova fick ha Lukas, precis som de ville... Lyckan var gjord! Två ridpass var det om dagen, de började med dressyr. Mellan ridpassen var jag till jobbet  en vända. Andra rid passet för dagen var det markarbete och Tova börjede konstra lite men det gick bra endå, hör och häpna, men båda mina barn vågade prova på att galoppera! Jag fick ju givet vis motionera och springa brevid men var gör det?
På eftermiddagen var Jenny hit så Brage fick prova testtröjan hon har sytt till honom...
På kvällen tvättade jag Brage och fy fasiken vad skitig han var...

Barnen rider första ridpasset på ridlägret



Brages nya tröja



I torsdags var det ridläger igen... Två ridpass även denna dag. Det började med hoppning vilket är det värsta Tova vet, men hör och häpna! Efter lite övertalning och att mamman fick springa med ett varv så hoppade hon banan helt själv flera gånger, dessutom så vågade hon galoppera även denna dag, Pontus gjorde ett tappert försök att galoppera han oxå men det blev bara några steg. På eftermiddagens ridpass så var det barbacka ridning för de som ville och det ville båda barnen (men det blev ingen galopp). De var jätte duktiga allihopa!

Pontus rider barbacka...



och tova med.



Efter ridpasset skulle barnen få prova på något nytt nämligen VOLTIGE! De fick rida på snälla Milli, de fick bla prov på att sitta bakfram på hästen och rida.

Tova testar Voltige



Pontus sitter bakfram och rider!



På kvällen var jag och Loke på hundklubben och tränade. Det går bättre och bättre... Jag är faktiskt riktigt nöjd med honom!

I fredags var det en "svettig" dag. Solen sken när det var dax för sista ridpasset på ridlägret för barnen och de fick rida ut... båda barnen var jätte nöjda!
Vi tog lite trädklippning och krattning av vår "trädgård" medan barnen var kvar i stallet.
På eftermiddagen var barnen och hundarna hemma hos Peter, för Robin och jag skulle på 40årskalas hos Robins svåger. Massor med god mat och gott fika.
Vi tog med oss Boris hem på kvällen efter som att vi skulle på utställning på lördagen! Så det var bara hem och packa inför lördagen...

I lördags morse var jag och Boris uppe med tuppen... Kl 07.00 var jag hemma hos Mari (hör och häpna jag var i tid). Där packade vi in oss i bilen, jag, Mari, Gonzo och Boris dagen till ära fick vi med oss Sari. Maris syster som var i Sura och hällsade på, jätte skoj att träffa henne igen! Sen var det raka spåret till Kista och "lilla Stockholm". Först ut var Boris.
Här är hans bedömning:
Dommare: Lennert Edfors
41 cm. Bra huvud med mustasch. Bra hals, rygg & kors. Bra längd på bålen med förbröst. Normala vinklar och rörelser. Väl mjuk päls på sidorna, sträv på ryggen.
Kv 1 Kk 2.
Jag är jätte nöjd! Och så vill jag bara säga, vilken trevlig dommare!!!
Innan det var Gonzos tur i ringen passade vi på att ficka och gå runt och shoppa lite. Jag köpte ett 10pack med pressben, en "plutoduk" (som jag har stora förhoppningar på) och en borste till Loke.
Sen var det Gonzos tur. Det gick tyvärr inge bra. Han fick dock en bra bedömning... Det var välldigt varmt och när vi kom till bilen var den en bastu så vi fick vädra lite innan vi hoppade in för hemfärd.
På vägen hem blev det stopp i en poliskontroll och jag fick visa körkort och blåsa. Jag var nyckter!!! =) hade blivit välldig förvånad annars (jag har inte druckit alkohol på ett havlår).
Väl hemma städade vi framsidan, så nu är det riktigt fint ute...

Jag och Boris i ringen





Mari och Gonzo i ringen...



I söndags var vi upp till stugan igen. Tova ville vara påskkärring, så så blev det... Nu var isen nästan nästan helt borta (helt otroligt att vi pimplade förra helgen). Där vankades det lite påskmat. Det var så skönt att vara ute i solskenet! Barn och hundar lekte och vi vuxna njöt av solen... =)

Barna och hundarna leker vid stugan.




I måndags morse tog Tova, Pontus och jag med oss hundarna på en cykeltur/promenad på ca 2timmar. Vi gick till lekparken där barnen lekte en sväng, sen stack Pontus hem och Tova och jag fortsatte. Vi stannade och plockade blommor som vi var för bi med hos mormor.
På eftermiddagen var det ridning igen. Pontus fick byta ridgrupp, för han ska simma en gång till i veckan - på tisdagar förståss. Så nu rider han tillsammans med Tova i hennes grupp. Pontus fick rida Molly igen och Tova ville rida på Milli...





Allmänlydnad.

I söndags var vi (jag,mari, Loke, Brage, Gonzo och Azlan) ut på en promenad i "kohagen". Killarna hade väldigt kul... Roligast var Azlan, först så sprang Loke ut på fel sida av staketet och "hittade" inte tillbaka, då röck Azlan i och sprang fram och tillbaka på rätt sida av staketer för att visa Loke vart han skulle komma in igen. Han var jätte söt, det såg så kul ut =). Azlan älskar att bli jagad och fick så småning om igång Loke i en jaktlek (Loke har då inget imot att jaga), när de sprang som bäst så drog Loke igång sitt jaktskall, var av Azlan tvärstannar och tittar helt oförstående på Loke och avbryter leken... Snacka om att Loke såg snopen ut.
På eftermiddagen var jag ner med Loke på utställnings träningen för första gången. Jag var helnöjd med honom, han skötte sig hur bra som hellst!
I måndags så ringde jag till Mari och frågade om vi skulle sälskapa på en promenad, det var helt ok för henne. Det blev en lång vända för mig och grabbarba, runt 7,5 km gick vi ( nja, jag fuskade och tog med mig cykeln hem till Mari så jag cyklade kanske ca 1km). Det blev ingen ridning för Tova den här veckan heller för hon är så förkyld!

Ingen ridning för Pontus på tisdagen pga förkylning. Husse tog lång promenaden på kvällen och det regnade!!! Brage fick ha på sig sin "fina" regnaoverall!!! ASG han ser skit dum ut men vad gör man med all den pälsen?????

I går tog Tova och jag en promenad med hundarna till "mormor o morfar", Tova åkte på sin "kick" så jag och hundarna fick hålla rätt högt tempo. Brage fick ha sin nya klövjeväska på sig med 0,5kg på varje sida, och han verkade gilla det! Bra det, för jag hade tänkt att han skulle få ha den på sig 1-2 ggr i veckan hädan efter.

Idag torsdag kom jag på att jag och Loke hade kurs på kvällen och vi hade som läxa att ta med en leksak. Hade jag någon passande leksak hemma då? NÄ! Så det blev till att ta med sig hundarna ner till Hobbeshörna på lunchen.Det inhandlades hundgodis och leksaker i passande storlek och så gick vi hem igen. Solen sken och det var så varmt att jag ångrade att jag tog på mig jacka!
När jag kom hem efter jobbet tog jag och Tova (utrustad med "kick" även denna dag) en promenad på ca en timme, med hundarna. Vi passade på att promenera direkt efter jobbet när solen fortfarande var framme. Det är såååå skönt att se solen igen.
Efter maten var det bara att åka ut till Brukshundsklubben för att köra lite allmän lydnad. Kul även denna gång, och jag tyckte att Loke skötte sig bra!

RSS 2.0