Det rör på sig :)

I måndags var Pontus hemma med värdens hosta. Jag hade tänkt jobba på förmiddagen och vabba på eftermiddagen men klockan 10 ringde Tova till jobbet för hon hade värdens hosta hon med och var tvungen att gå hem från skolan... Det var bara att åka hem från jobbet och vabba det. Och vad ska man göra när man är hemma med sjuka barn då? Jo, baka tyckte jag och barnen. Hundarna hade inget imot varken att vi var hemma eller att vi bakade :) för det spills en hel del när det bakas. Pga sjukdom kunde ju Tova förståss inte rida heller.

I tisdags så var vi oxå hemma och var sjuka och bakade. Jag tror att hundarna låg i köket mer eller mindre hela dagen (förutom när vi var ute och promenerade i skogen). Pontus kunde givetvis inte rida han heller.

Här är ett smakprov på vad vi bakade...

Knäck kakor!



En av kladdkakorna...



I onsdags var jag till jobbet på förmiddagen för vi hade utbildning, så barnen var hos sin pappa hela förmiddagen.
På eftermiddagen var jag hemma igen. Och till hundarnas lycka så var vi hundvakt till Oden som var hos oss hela eftermiddagen.
Jag hade haft ont/vart irriterad i örat i över en vecka och det hade kännts konstigt så jag tänkte att det var kanske bäst att ringa till husläkaren... brukar ju ta lite tid innan man får komma dit, jag hade nämligen fått för mig att jag hade ett hårstrå i örat. Jag fick tid hos läkaren efter en timme! Väl där så visade det sig att jag hade ett LOKE HÅR i örat som låg mot trummhinnan... Jo då, man ska väll lycka med allt! Dehöver jag säga att läkaren skrattade och funderade hur i ... jag hade lyckats få ett hundhår mot trummhinnan??
När jag kom hem tog jag en skogspromenad med killarna och så kom Peter och hämtade Oden.

Tova och Loke pussas!



Tova gosar med Brage - och då måste ju givetvis Loke vara med!!!



Pontus vill oxå vara med på kort!



I torsdags så var Tova i skolan, men Pontus var hemma, så jag jobbade bara på förmiddagen och vabbade på eftermiddagen. Det blev ingen simning för barnen på kvällen förstås, de lär nog bli lite bättre i hostan innan jag släpper i väg dem på simmning.
På kvällen var det kursstart för Loke och mig. Fortsättnings kurs ute på Brukshundsklubben. Skoj! Kul att komma i gång igen. Loke skötte sig rätt bra tycker jag, men nog kan det bli mycket bättre... Han han ju snoken i backen för det mesta, men med lite träning så hoppas jag att det ska bli bättre!

I fredags så var båda barnen i skolan men husse var hemma. Så den här veckan har hundarna knappt vart sjäva hemma något alls...
På kvällen kom jag på att jag kanske var tvungen att fixa till Brage lite inför lördagen... Så det blev en tvättning och borstning.

I dag (lördag) stack Mari och jag in till stan med Brage och Gonzo. Vi var till Re-dog på ett seminarium. Väldigt intressant, fick veta lite mer om hindens uppbyggnad med muskler osv även om bla träning och uppvärmning mm. Efter teorin så fick vi välja om vi ville prova på träning i vatten eller om vi ville att han skulle känna genom hunden. Mari valde vattenträningen och det var intressant att se... Jag valde att han skulle gå genom  Brage. Jag blev väldigt glad och nöjd med hans utlåtande. Han tyckte att Brage var en välmusklad kille som jag kunde träna vad som hellst med.  Det kändes ju hur bra som hellst! Jag passade även på att köpa klövjeväskor till Brage. De är jättefina, så de ska vi använda. I kilo skulle jag ha som tyngd i... Nu vet jag även hur mycket jag kan cykla och träna med klövjeväskorna. Skönt så man inte överanstränger honom. Jag ska köpa klövjeväska till Loke om en till två månader. Tror även att jag ska boka en tid så han får känna genom Loke och fråga om tipps på träning till honom.
Nu hoppas jag att vi får åka tillbaka till Re-dog på en stretching kurs snart, för det pratade vi om. Det skulle vara skitskoj!

Här är Gonzo på vatten träning!



Brage blir genom klämd av Stefan Rosèn...



Nu ska vi samla krafter för morgondagen för i morgon är det dax för utställningsträning...

TACK till Robin som har vart hemma med Pontus hela dagen i dag och TACK till Tovas kompis mamma som har låtit Tova vara där hela dagen och lekt. Dessutom har Tova fått mat o fika... Jag tackar och bockar!

Lördag

I dag har vi vart hos mamma o pappa i stugan! Tyvärr var det välldigt slaskigt, så det blev inga lång promenader...
Nu har de tagit upp en soffa till stugan och det var rätt trevligt! Hundarna tycker om att vara där och Loke bara måste sniffa runt över allt... Och till hundarnas stora besvikelse så får man ju inte ligga i soffan... Suck!
Nu lite bilder...

Brage och Loke busar


Det som är kvar av barnens snögubbe



Loke i full rulle



Utsikt från altanen på stugan



Loke och Brage är ALLTID matlagnings intresserade...



Mammas vettar som "vaktar" stugan.



Efter som att allt var så spännande så kunde inte Loke riktigt slappna av. Nu när vi är hemma igen så han han intagit fotöljen och sovar gott!

Hockey

I måndags hade Tova teori i stallet, så jag skjutsade ner henne dit. På vägen dit så hämtade vi upp Oden för jag hade Brage och Loke med mig för jag skulle ta en promenad medan Tova hade teori. När vi kom ner så var det en till mamma med hund som skulle ta en promenad medan hon väntade på sina döttrar, så vi tog sällskap. Först var Svante(en 7 månaders Tollare) lite skraj för mina tre monster... men han märkte snart att de är rätt menlösa! Vi tog sällskap en bit, sen vände hon tillbaka, men jag gick runt "kohagen" med mina. Det är så skönt att det är ljust en stund på kvällarna...

På tisdagen red Pontus och han var överlycklig för han fick Molly igen! Det gick jättebra. Han har verkligen tagit sig i ridning...
Fick även reda på att Mari och jag fick plats med våra hundar att åka till Re-dog med nästa lördag. Kul, man kan alltid lära sig något nytt =).

I onsdags gjorde vi nog inget speciellt (eller oxå har jag glömt...rätt dement nu förtiden :)  ) Förutom att jag kom ihåg att betala kursavgiften till hundkursen på brukshundsklubben som jag har anmält mig och Loke till i vår, i tid!!!! Bara en sån sak...

I går, torsdag var det som vanligt full fart!
På lunchen var jag som vanligt hem och promenerade med hundarna och käkade och så på torsdagar har Tova "hästis" (fritids i stallet), så då måste jag skjutsa henne dit innan jag ska tillbaka till jobbet (blir lite stressigt när man har en timmes lunch, men va fan man lever bara en gång ;) ). Efter jobbet var jag hem och tog hundarna på en promenad - jag tog med cykeln för jag tänkte vänja Loke med den för i somma när han har fyllt ett, ska vi cykla... Det gick riktigt bra och jag testade att cykla med dem oxå, säkert hela 500m (max) uppdelat på tre sträckor.
När jag kom hem fick Robin torka hundarna ( ingen kan ana vad jag längtar efter jackan till Brage som min svägerska håller på att sy!!!!!!) så jag kunde hämta Tova och Julia i stallet och köra hem Julia. När jag och Tova kom hem var det brottom för klockan var 16.20 och då skulle det ätas för kl. 17.00 skulle jag vara i ishallen på sponsorhockey och Peter skulle hämta Tova för det var simträning! Så jag kastade i mig maten och plockade ihop mina saker...
17.05 var jag i ishallen (bättre sent än aldrig...) klockan 17.30 började våran första match! Vi vann förra året och Ullis hade beställa skit kaxiga machttröjor åt oss där det stod VINNARE 2008 på ryggen och så är det lämnat plats för att fotsätta skiva årtal vi vinner... :) Vi är inte så många som jobbar på varat jobb ca 30st så det är svårt att få ihop ett lag, vi tog förstärkning av såna som har jobbat hos oss och sommarjobbare och även de vi anlitar att göra jobb åt oss och ändå blev vi bara 12 st (4 st tjejer, man måste han minst 1 tjej på isen hela matchen).
12 var vi ja, men två fick förhinder och så var vi bara 10 kvar... Vi kämpade på i första matchen och lyckades vinna pga att vi hade två tjejer på plan under hela matchen ( 2-2 mot bruket)...
Innan match nummer två kom Robin och Tova ner till hallen. När vi skulle spela nästa match var en av våra spelare borta, han hade fått larm på jouren och så var vi bara 9 kvar! Vi spöade Stena (7-1 pga att båda lagen hade 2 tjejer ute under hela matchen). Efter en stunds väntan så fick vi veta att vi var i final! Mot bruket... Nu fick vi säga åt killarna att de fick lov att sluta va så snälla mot oss tjejer och spela lite (4 av dem är aktiva hockey spelare)(även bruket hade aktiva hockeyspelare i sitt lag). Tack vare våra snälla killar VANN VI!!!! Det var jätte kul att vara med i år igen... Man blir som barn på nytt!!! Hoppas att vi får vara med även nästa år. Fast än jag inte gjorde några större insatser på isen så var jag helt slut på kvällen!

Ett par kort på oss hockeyhjältar ;)







I dag, fredag var robin ledig igen så hundarna var så osynliga i morse (ska ju inte tro att de går upp frivilligt på mårnarna) Morgonens snack på jobbet var ju givetvis gårdagens hockey tunering... =).
Efter jobbet så åkte vi in till "stan" med brorsans bil som vi lånat den här veckan  (brorsan och hans sambo har vart i Österrike och åkt slalom). När vi ändå var där så passade jag på att springa in på Lindex och köpa kläder till barnen. Tova fick en tunika, ett par byxor och två par strumpor och Pontus fick ett par jeans och fyra par strumpor (och efter som att jag älskar att springa i affärer tog det ca 15 min och Robin satt kvar i bilen). Medan vi ändå for runt så åkte vi förbi svägerskan och hennes sambo på vägen hem. Hundarna älskar att följa med dit så de blev jätteglada.
Nu i kväll har vi bara slappat.

Söndagspromenad bla.

I torsdags så åkte Boris hem till Hallsta igen. Barnen hade simträning i vanlig ordning!

I fredags tog jag med mig Brage och Loke på en promenad på ca 1,5 timme. På vägen hem så gick vi förbi djuraffären och köpte lite hö till kaninen, en leksak till killarna och lite godis. Det var skönt med en långpromenad.

Loke kan konsten att böka ner sig och njuta...



I lördags kom Boris hit igen för svärmor o svärfar skulle bort över natten. Jag var till badhuset med barnen så de skulle ha något att göra på förmiddagen. På eftermiddagen hittade de något skoj spel på datorn som de ville spela. På kvällen tog jag o hundarna en promenad och fan vad skitiga de blev. När vi kom hem var det raka vägen till duschen för dem!
Senare på kvällen blev det blev tai mat och melodifestivalen och godis förstås.

Barnen spelar spel på datorerna...



Boris och Loke kan busa hur mycket som hällst...



I dag - söndag när jag hade kört ner barnen till simträningen så tog jag och Mari en promenad med hundarna igen, samma sväng som förra söndagen =). Idag var det många hundar, sex stycken, Azlan, Gonzo, Brage, Loke, Oden och så sist (och minst) Boris.
Full fart var det i vanlig ordning =), Det är så skönt att det inte är nå bråk och att alla killarna lyder. (vågar dock inte ha Boris lös, han är endå en jakthund som är van att jaga rådjur...)
I kväll så var vi till Hallsta och lömnade tillbaka Boris och fick käka lite hos svärmor o svärfar.

Alla killarna i full sula





Oden jagar Loke (annars brukar det vara Loke som jagar Oden...)



Det var helt underbart väder...



Här är de, alla grabbarna



Det var lite svärt att få alla sex att sitta samtidigt. Bilden talar väll för sig själv vilka som är lydigast  =)



Snygg Boris



Jag testade att ställa upp Boris - gick bättre än det brukar...



Nu är det hög tid att gå o lägga sig.

Simtävling, promenad och trimning/klippning.

Som vanligt rusar tiden fram...
Förra måndagen så fick Pontus rida igen en gång han missat i Tovas grupp. Det var hoppning och ingen av mina barn tycker direkt om att hoppa. Det slutade med att de tog de största hästarna de kunde få (Tova gillar inte att rida stora hästar anars) Pontus fick Brohlin vilket han tyckte var bra! Tova tog Milli en av de största hästarna. Allt gick bra och när Tova till sist vågade hoppa så tyckte hon att det var skit skoj!

På tisdagen så var det Pontus tur att rida i sin grupp, det var hoppning även denna dag! Nu hade han ju "fusktränat" och det gick superbra. Han red på Chanell denna gång.

På torsdagen tog vi hit en släpkärra och åkte till ÅVC med allt skräp! Barnen var och simmade som vanligt. I fredags var vi hem till svärföräldrarna och åt. Lea hade gjort rotmos o fläsklägg - mums! Hundarna for runt i vanlig ordning. På kvällen var vi och kollade på hockey i Hallsta och hundarna fick vara kvar hemma hos Lea. HK fick stryk... :(.

I lördags var vi på 18års kalas för Dennis (Robins systerson) fyllde 18 på torsdagen. Hundarna var skitglada för de fick käka upp smörgåstårterester! När vi ändå var där så tog Jenny (Robins syster) mått på Brage igen för nu ska hon börja på att sy Brages jacka! Åh vad jag jängtar till den är färdig!!!!!
Klockan 15 hade barnen sin första simtävling, hela familjen var där och kollade - Peter, jag, morbror Micke. mormor, morfar, Christer och Lea. Barnen var jätteduktiga!!!! Tova ställde upp i frisim och bröstsim. Pontus i frisim, bröstsim, ryggsim och fjärilssim.

Här är några kort på mina simmare!

Tova på uppvärminigen


Pontus ska provdyka



Dykningen funkade fint!



Pontus tävlar i ryggsim...



Tova i full fart i bröstsims tävlingen...



Jag har pratat med Christer och Lea om jag fick låna Boris och ställa ut honom i Stockholm, vilket innebär att han måste trimmas och hellst för två veckor sedan, problemet var att Boris uppfödare som alltid har trimat honom har varit sjuk, så ingen har kunnat trima honom! I lördags kväll så slog det mig!!! dum huve, min gamla dagmamma och mammas väninna har ju startat ett hundtrim. Gissa om jag ringde dit? Snäll som hon är så fick jag komma dit redan på onsdag för att trima Boris och så var hon så snäll så och ska raka Brage oxå!!!! Tack Disa!

I söndags var jag och Mari ut och gick med killarna runt bårhuset igen... Även denna gång fick Oden följa med. Herre gud vad det snöade, det kom bara med och mer ju längre vi gick. Brage var dyngsur när vi kom hem. Skönt att ta en riktig långpromenad på helgerna.

Lite kort från promenaden...

Oden i full fart



Baken på Azlan, Brage och Loke



Gonzo och Oden



Oden igen



Mari försökte knyta skorna... Hon fick genast en mass nyfikna kompisar!



När vi kom hem fick Brage duscha, det gick åt en halv stor flaska med balsam till den pälsen...
Christer och Lea var hit och käkade oxå, jag tyckte att det var dax att bjuda igen för alla gånger vi har vart dit och gamat =). På kvällen så borstade jag Brages päls, puhhh vilket jobb, men han blev välldigt fin! Jag änmälde även Boris till "lilla" Stockholm, så nu åker jag dit med Boris och Mari med Gonzo, det ska bli skoj!

Måndag igen och Tova red. Denna gång var det till hennes glädje inte hoppning =). Hon red Goofie och det gick riktigt bra! Rädslan efter avåkningen har nog börjat släppa riktigt ordentligt nu...

Som vanligt så red Pontus på tisdagen och han fick sin älsklings häst - MOLLY! Så han var välldigt NÖJD =)

Idag onsdag så har det varit trim och klipp dag! I morse kom Christer hit med Boris så de skulle slippa åka fram och tillbaka och hämta honom. Klocka fem var det Boris som skulle trimmas. Han var jätte duktig hela tiden och Disa blev kär i honom ( han är förjävla go...), hon ville nog bra gärna ha honom kvar där. Boris blev jätte fin och jag är välldigt nöjd. Efter hon var klar med Boris så var det Brages tur att raka baken (han har sett rätt jävlig ut ett tag nu...). Brage var duktig även han! Så nu är det två snygga och fina hundar här hemma...

Boris före...



Boris efter...





Nyrakad Brage!





Dryg Loke som alltid är tvungen att vara med, lyckades ju vara med oxå... =)





Nu väntar vi på att Boris päls ska bli fin till vi ska på utställning i Stockholm! Tack Disashundtrim i Surahammar för att du tog i mot oss så snabbt!





Hu vad tiden går...

Kan väll börja med att skriva att förra söndagen tog vi med oss Mari, Azlan och Gonzo till Robins syrra och hemtade skotern och körde lite. Härigt att se Azlan acca. Vilken hund o springa. Kul hade vi men roligast tyckte nog hundarna att det var i varje fall. Även denna gång gick/körde vi till Hultet och tillbaka. Tyvärr så snöade det så vi kunde inte ta några kort... :( På kvällen var det träning i stallet och Brage fick följa med, han var glad o jag var stålt. Har inte tränat med honom mer än typ 2ggr det senaste året och han skötte sig utmärkt!
Barnen har haft sportlov denna vecka så de har varit vid sin pappa och åkt pulka, de har varit med sin mormor o morfar i två dagar, och så var jeg ledig i fredags och då var vi på bio, i lördags var vi och badade.
I fredags var jag o hundarna över till mormor o morfar för att gå i skogen där - vi brukar aldrig träffa på någon annan där men nu gjorde vi det. En "gammal" hund (ska fylla 12 i år). Han var jätte skojig tyckte hundarna.
I dag söndag var vi ut med Mari, Azlan, Gonzo och Oden och tog en långpromenad runt "bårhuset". Nu i kväll var det sista träningen i stallet och Loke fick följa med. Han skötte sig bra, men är dock inte lika rolig att träna med som Brage är...

Lite kort från dagens promenad

Oden, Gonzo, Azlan o Loke har hittat något spännande...



Loke o Gonzo och Brage o Oden i busar tagen



Vi kommer....



Full rulle



Man blir lite trött av att springa i skogen





Loke som snor mat av Brage...



För utom människor och hundar så består den här familjen även av ett gäng fiskar och en kanin... så nu passar jag på att visa en till av våra övriga familje medlemmar nämligen... HAJEN!!! =)



Nu ska vi sova, på återseende =)

RSS 2.0