Förrymd hund

Nu har snön försvunnit och ersatts med blöta och skitiga gator... =( Fy fasiken vad tråkigt. Mörkt och grått och helt värdelöst. I torsdags var mamma och jag och sambon in till stan och inhandlade paket till paketadventskalendern till barnen. Huga vad jobbigt. Jag verkligen avskyr att springa runt i affärer. Men nu är allt inhandlat och jag slipper gå i affärer på en stund igen (men jag lär väll in och köpa julklappar i varjefall).
 I går, fredag var vi till min svägerska och käkade en chokladceescake, tyvärr blev vi lite besvikna allihop. Den smakade nästan ingen choklad. Killarna fick vara hemma för min svägerska har en katt och mina hundar tycker lite för mycket om katter... Så det är lugnast om de stannar hemma när vi åker dit på vintern. Husse har varit hemma sen i onsdags, för han har vridit till sig i ryggen och kan inte jobba så hundarna har haft lite lyx och sluppit vara själva på dagarna... När vi kom hem så tittade vi på Idol innan vi tog en kvällspromenad tillsammans, alla tre hundarna, husse och matte. Nästan kors i taket. Halt som f-n var det kan jag tllägga.
Tror ni inte att Loke har börjat host igen... Att det aldrig kan ge sig. Det är såååå tråkigt. Får väll ringa till vet. på måndag om det inte blir bättre.
I morse hade vi bestämt oss för att köra lite skit till tippen. När vi kom hem därifrån så kom jag på att det skulle vara rätt bra att ha lite mossa i adventsljusstaken, sagt och gjort, för att göra allt så smidigt så tar jag ju givetvis med mig alla hundarna och åker ut i skogen vid mamma. Vid gott mod så trampar vi iväg... Jag vågade inte riktigt släppa Boris efter som an är jakthund men de andra två sprang runt i full rulle. Efer en ca halvtimmespromenad i skogen så kommer vi till mosstället. Efter som att ingen av hundarna hade visat minsta tillstymmelse till att det fanns något att spåra i skogen så tänkte jag att jag kunde släppa Boris en liten stund medan jag plockade mossa... Skulle jag ju inte ha gjort... Tro på fan att han fick ett spår, jag såg t.om häcken på rådjuret... Jag måste ju bara säga att jag är solt över mina hundar för de kom på en gång när jag ropade på dem... Kopplade de Brage och Loke för säkerhetsskull och löpte skrikandes efter Boris med mina hundar i släptåg. Men vad jälpte det? Ingen ting... Jag hörde hur han sprang längre och längre bort, det vr rätt lönlöst, så jag gick hem till mamma och kastade in mina hundar i bilen för de var rätt blöta och skitiga, och ringde till min sambo och vrålade över att den förbannade taxen hade sprungit bort. Men sambon säger att det bara är att gå ut dit han stack och ropa så kommer han. Jag trampar tillbaka ut i skogen och ropar en stund till och ingen Boris dyker upp. Då går jag tillbaka och ringer och uttrar att han får fan komma och hjälpa mig och leta hund. Medan jag åker och hämtar sambon så sicker min mamma u i skogen och ropar efter Boris. Mamma träffar vi i skogen, tyvärr har hon ingen Boris med sig, så vi fortsätter att leta medan mamma går hem för att kolla om han kommer dit medan vi letar. Efter nästan ytterligare en timme i skogen och välldigt mycket ropande så bestämmer vi oss för att ge upp och gå hem för att vila lite. När vi kommer på en liten grusväg för att ta snabbaste vägen hem (där jag sist hörde Boris drevskall) så säger jag tänk om han bara kunde komma springandes här vad glad jag skulle bli, vänder mig åt det hållet Boris hördes sist suckar och säger Nä sån tur hade vi inte och vänder mig om. Vem kommer skuttandes där om inte BORIS! Vilken lättnad. OOOh så glad jag blev!!!!! Älskade lilla tax, vad jag tyckte illa om dig för att du stack och vad underbart det var att du var tillbaka. Fint, det var bara att knata hem genom skogen.
Nu ikväll har vi varit på hockey, brorsans lag mötte Trekronorlegends. Det var kul att titta på. Fasiken vad duktiga "gubbarna" var.
Nu höll jag på att glömma att skriva att Gonzo har fått kommit hem och han mår fint igen! Helt underbart!

Ingen rolig vecka hittills...

I lördags kom Boris hit. Han ska bo hos oss i lite mer än två veckor för hans husse o matte är i Thailand (inte nå avundsjuk... NÄÄÄÄ). Det är iofs roligt att ha Boris här, men natten mellan lördag och söndag vaknade jag ( inklämd mellan Boris och Loke på ena sidan och husse på andra) av att Boris lät lite konstigt. Jag sträcker ut handen lite och inser att Boris har spytt slem i min säng! Underbart!!! Det var bara och byta i sängen. Fint det var den natten... Boris fortsatte att spy och harkla sig hela söndagen (behöver jag säga att det gick åt rätt mycket toa papper i söndags).
Lite orolig blir man ju så jag ringde till veterinären i måndags morse och hon trodde att det kanske kunde vara kennelhosta (Loke har ju haft det nyss) eller något med några tonsiller. Vi bestämde att hag skulle höra av mig om han inte var bättre på torsdag.
Boris har inte spytt sen i söndags men han harklar sig fortfarande i bland men betydligt mindra än i helgen. Men jag tror att jag ringer till veterinären på tordag i varje fall bara för att vara på den säkra sidan.
Som att det inte räkte med det så har Loke börjat hosta när han har varit ute men där tror jag att han hostar till för att han äter så förbaskat mycket snö.

Mari, Ullis och jag har ju då anmält våra hundar- Gonzo, Hugo och Boris till Stora Stockholm om två veckor men det ser inte ljust ut... Hugo har oxå börjat harkla sig och spytt. Vad är det frågan om.
Och nu till det tråkigaste av allt Mari ringde i dag på förmiddagen-Gonzo är sjuk!!!!!! Både Gonzo och  Azlan har harklat sig så hon hade en tid hos veterenären i går för de misstänkte att de hade fått noskvalster. Hundarna (även Goliat som oxå hade börjat harkla sig vid det laget) fick medicin. I förmiddags ringde Mari och då var Gonzo riktigt sjuk. De var med honom in till veterinären i gen och han fick vara kvar, nu är han på Strömsholm över natten han hade fått lunghinneinflamation, vad jag förstod. Stackars lilla plutten.
Vi håller alla tassar och tummar här för att han ska bli frisk så fort som möjligt.(Mari har säkert skrivit mer på sin blogg- kolla mina länkar)

Nu hör det til saken att våra hundar har inte träffat varandra på flera veckor (nja Boris, Hugo och Gonzo träffades på utställningen förra veckan iofs så man kan ju undra om de släpade hem något där ifrån?)


Lite kul har vi haft i snön i varjefall, man måste ju passa på.

Killarna gillar att busa i snön...



Fullt ös.



Heja heja!



Det syns inte på bilden men Boris har värdens tuffaste dödskalletröja på sig... Jag ska ta en bättre bild på den och lägga ut sen.



Anledningen till att Boris har tröja på sig är för att det fasnar så mycket snö på hans framben och bröstkorg så snön klumpar ihop sig så han ine kan gå. Men med tröjan så kan han va med och busa i snön han oxå.

Som sagt nu håller vi tassar och tummar för Gonzo!!!!



Vilket väder!

Vad underbart med fint väder - kan knappt bli bättre! Kallt och snö, killarna och jag har passta på och ta riktigt fina promenader två dagar i rad. I dag på lunchen fick vi sällskap av min dotter och så kom jag ihåg att kort dessutom!
Kors i taket kan man väll säga! =)

Här är bilderna från lunchpromenaden...

Två ystra busbrorsor som älskar att bus i snön



Tova var med och busade hon oxå. Här ser hon därimot mest stelfrusen ut....



Kolla SOLEN!!!!



En bild från "våran" skog!


Utställning i Surahammars ridhus.

Idag var det utställning i ridhuset i Surahammar. Skönt att det inte var långt att åka. Loke fick som sagt vara hemma idag för han har haft hosta, Brage hade jag inte ens anmält (jag har inte orkat/haft möjlighet att raka honom), så det var bara jag och Boris i dag. Som vanligt var ju förstås Ullis och Hugo, Mari och Gonzo med oxå.
Först ut var Ullis o Hugo - de blev bäst i ras och gick vidare till valpfinalen.

Hugo och Ullis



Sen var det Maris och Gonzos tur. De blev bäst i ras de med och gick vidare till valpfinalen. (tyvärr så har jag inget kort på Mari o Gonzo)
Efter en stunds väntan så var det Boris tur... Och det gick skit bra. Måste ju bara tillägga att svärmor har gjort ett jätte jobb med att göda upp Boris lite...
Har är Boris kritik för dagen:
Svenska hundklubben Surahammar den 15/11 katalognr 55 Hund
Tax Normal Strävhårig öppen klass
Tax av utmärkt typ o storlek
Mycket bra könsprägel
Vacker rastypiskt huvud
Välansatta öron korekta tänder o bett
Halls med bra resning
Utmärkt rygglinje välformad lång bröstkorg.
Korrekta vinklar Mycket bra parallella rörelser
Bra pälskvalitet
Trevligt temprament
Priskval 1 Konk 1 CAC BIR

Tyvärr gick det inte så jättebra för varken Gonzo eller Hugo i dag - ingen blev plaserad i valpfinlen.

Boris blev även Bäst i grupp (enda taxen i öppenklass)

Boris med sin BIG rosett
.

I Bäst In Show kom han 7:a

I Bäst In Show ringen



Som ni förstår så är vi nöjda med dagen =)

Super taxen Boris!!!!!!



Tyvärr blev det ännu en lång dag med mycket väntan. Nu är det bara Stora Stockholm kvar sen blir det inga utställningar för mig på ett tag!
Vill tacka Ullis som körde hem Hugo när de var klara och kom tillbaka för att hållamig sällskap. Och även ett tack till min svärmor som även hon höll mig sällskap hela dagen. Jag uppskattar det verkligen!!!!!!

Busbrorsorna här hemma har varit på skogspromenad och slappat med husse...




Kennelhosta

Jo men visst är det kennelhosta som Loke fått... Fasiken oxå! Vi som inte har träffat några hundar på länge. Men, men så är det ibland.
I måndags red Tova som vanligt. Hon tog Brohlin, en stor häst och jag tänkte att det här kommer aldrig att funka! Men det gjorde det! Det gick t om väldigt bra! =) För dagen var det hoppning som gällde. Jag blir lite avundsjuk där jag står och tittar, jag vill jag med!

Tova och Brohlin



I tisdags var det Pontus tur att rida och han tog Kavat en nordsvensk. Han är så gullig. Det gick bra för Pontus med. Jag fick springa med lite i dag för även hans grupp hoppade. Det gick bra för Pontus oxå. Han fick kläm på att stå i lätt sitts...

Pontus och Kavat





Sen Loke fick kennelhosta så har vi inte varit ut och promenerat lika långt och mycket som vi brukar vara med honom efter som att de inte fick anstränga sig när de hostar, så kan jag meddela at vi har en valp som håller på och få lappsjuka... En sak som han tycker är välldigt bra med att ha hosta är att han har fått ligga i husses och mattes säng varje dag sen i söndags och det är SKÖNT!!! Snacka om soffpotatis!
Idag har jag och brage varit ut och provat nya regnoverallen - den var inte bra tyckte Brage. Men det tyckte jag, han lär sig väll så småning om. Han tyckte inte om att han"ben" på overallen, han lyfte benen jätte högt och ville bara hem. Men hem vill han iofs jämt när det regnar...
I och med att Loke fick kennelhostan så är ju utställningen på lördag inställd för honom. Synd =( det hade varit kul att ställa ut honom en gång till i år. Som tur är så börjar Loke redan på att bli bättre. Han hostar bara lite grann i dag (onsdag).
 Boris går jag med på utställningen, får se hur det går. Svärmor och svärfar har försökt att göda upp honom lite.
 Jag har ju anmält Boris till Stora Stockholm oxå, det ska bli skoj.

Här är lite bättre kort på Brage i sin fina regnoverall...





En liten Loke som har lite tråkigt... Då busar han för fullt!



Oj vad tiden går!

Jag har inte hunnit skriva här på flera dagar! Så jag tar ett par dagar på en gång... =)
I onsdags var jag hem till Mari och häntade våran Häromi bestllning, äntligen har jag fått regnoverallen till Brage och hu vad han ser ut... Men jag hoppas att den är bra! Vi har bara provat den än så länge.

Här är Brage i sin nya overall



I torsdags fyllde husse år. Grattis!!!!!! Så vi hade kalas för släkten hela kvällen. Loke tiggde så fruktansvärt så han fick ligga i sin bur medan vi fikade! Vi har nog en av värdens hungrigaste hundar.

I fredags så hade vi Halloweenparty här med 14 barn. Tova var en mumie och Pontus var liemannen. För utom mina barn så var Ullis hit med sina killar Rasmus och Jesper och Mari med sina killar Albin och Eliott. Och så var det en del andra barn oxå... Hundarna fick vara hemma hos farmor och farfar under tiden. Tyckte att de skulle slippa allt spring. Barnen hade kul i varje fall. Det blev en del att städa och det var Loke duktig på, han har med andra ord käkat popcorn =).

Bilder från Halloween





I lördags var jag och min lillebror och hälsade på hos våran mormor hela dagen. Hundarna var hemma med husse och slappade. På kvällen var husses ut med jobbet och bowlade, så vi åkte och hämtade honom runt elva.

I dag söndag så låg vi alla och slappade länge i morse. Det var så skönt... Vid tio kom Tova hem från barnens pappa för Pontus och deras pappa skulle åka på Monster Jam i Stockholm. Och så kom vi på att det var fars dag! Himmel och pankaka, det var bara och ringa till mamma och pappa och kolla när vi skulle dit, så vi kunde passa in med svär mor och svärfar när vi skulle dit. Vi åkte till mina föräldrar på förmiddagen för att sen åka hem och slänga i oss lunch och åka till svärmor och svärfar. När vi var hem till mamma och pappa passade jag på att ta en skogspromenad med hundarna, de har en perfekt promenadstig i skogen. Hos svärmor och svärfar busade killarna med Boris förståss.
När vi kom hem borjade Loke hosta... Och det har han fortsatt med. Vi ringde till veterinären nu i kväll för vi trodde först att han satt något i halsen, men det trodde att han kan ha fått kennelhosta! Efter att ha läst på om kennelhosta så är det nog rätt troligt att det är det han har fått! Hoppas bara att han inte smittar ner Brage och Boris nu! Men det har han nog redan gjort... Alla tre är ivarjefall vaccinerade mot kennelhosta så det ska bli lindrigare då...Tur i oturen så hade jag med mig "killarna" hem till barnens pappa för jag skulle ut med Oden när Pontus och Peter(barnens pappa) var borta, men jag hade inte fått tillbaka nyckeln av min mamma sen hon var hundvakt åt honom när vi var i Borlänge och badat. Så jag släppte aldrig ut hundarna där, så förhoppningsvis så har vi inte smittat Oden... För jag åkte tillbaka utan hundar och rastade honom lite senare.

Kort på "killarna"





Nu vill jag ännu en gång passa på att grattulera Mari och Gonzo för en lyckad utställning. Gonzo blev BIR med HP i dag i Enköpng! GRATTIS!!!!!!

Nu ska jag gosa lite med en hostande hund...

Stallet

Tisdag igen då och Pontus dag att rida (Tova rider på måndagar). Idag tog Pontus Molly, hon är sååååå söt! Och väldigt trevlig. Det går bättre och bättre för varje gång han rider nu... Kul!

Pontus och Molly




Tog kort på killarna när de som vanligt försöker tugga på samma ben!

Brage har benet först...



Sen kommer Loke och "gamar"



Korten är tagna med min mobil och tyvärr väldigt dåliga =(

Slappa

På förmiddagen var jag och Pontus upp till kyrkogården och tände ljus på min farmors och farfars grav och så tände vi ljus i minneslunden för min morfar.
Annars har vi bara slappat hela dagen. Skönt det oxå. Tycker att vi far runt som yrväder annars.
Som vanligt slåss hundarna om samma ben.





Loke vann tillslut - som vanligt =)


Vill passa på och gratulera Mari och Gonzo för BIR och HP i går när de var på utställning. GRATTIS!

RSS 2.0