Söndag på Mälaren...

I tisdags så red Pontus. Även han hade Majros och han tyckte att hon var helt OK att rida...
I onsdags så hade vi en lugn dag, en såndär dag som man har tid att gå en riktig promenad med hundarna på kvällen. Inte stressa ut en kortare promenad två gånger.
I torsdags var barnen och simade med sin pappa. Och vi tog en kvällspromenad innan klockan var allt för sent =)
I fredags tog vi det bara lungt och myste.
I lördags morse så gick vi upp tidigt allihopa. Robin och Loke skulle ut och jaga, jag och Pontus skulle upp till Virsbo på shack 4:an och då fick Tova och Brage åka över till Peter (barnens pappa). Uppe med tuppen och kliver ut  - fy fan va kallt det var!!!!!! Jag lämnar Tova och Brage ( som inte tyckte att det var allt för tråkigt att få leka med Oden ute i snön  - utan Loke), för att åka till skolan och vänta in de andra. Vi åker i karavan till Virso skolan för shack tuneringen som börjar kl 10.00. Som tur var var Anna (Pontus klasskompis mamma som var min klasskompis) med så jag hade någon att prata med för vi kom inte hem förr än klockan var 14.30. Det gick bra för barnen de kom 4:a och gick vidare till länsfinal i Arboga.

Pontus spelar shack i shack4:an...


Tova ville sova hos mormor och morfar så när Pontus och jag kom hem hade Tova redan åkt dit. Pontus och jag beslöt oss för att åka till Snickarbacken och åka pulka så vi kom ut i friska luften en stund. I backen träffade han ett par av sina klasskompisar, så det blev full fart i backen (mamman därimot höll på att fysa ihjäl...)







Fint väder var det men hu så kallt. Efter mindre än en timme så frös även Pontus och ville hem. Robin kom och hämtade Pontus och lämnade hundarna så vi kunde ta en riktig promenad. Än en gång var jag tvingad att gå förbi mamma och låna toan... Tror att det är så kallt så man blir pinknödig.
I söndags följde Tova med momor och morfar upp till stugan. Jag, Pontus, Robin, Brage och Loke var med Christer och Lea ut till Hultet. Hultet är båtklubbens ö ute i Mälaren. Vi "tanter" tog våra hundar och gick de ca 2-3km ut till ön. Gubbarna tog bil och Robin och Pontus tog skotern. Pontus hade sett fram mot att få åka skoter. Tyvärr så försvan solen fort men det var trevligt ändå. Vi grillade korv och hamburgare, Pontus lekte och hundarna sprang fritt och hade det hur bra som hellst... Efter ett par timma började Pontus klaga på att han frös om fötterna, jag tog av honom skorna och upptäckta att han var våt om fötterna, inte konstigt att han frös... Pontus och jag började gå hemmåt över isen, efter en stund kom Robin och plckade upp oss med skotern och hundarna fick springa brevid. Jäklar vad de sprang och vad kul de tyckte att det var =) Behöver jag säga att vi var trötta på eftermiddagen? Vi vilade allihopa!

Bilder från Hultet





På kvällen var jag och Loke ner på allmänträning i stallet. Där var bla även Mari och Gonzo.
I måndags var Tova och red som vanligt.
I tisdags blev det ingen ridning för Pontus (vilket jag inte blav allt för ledsen över efter som jag inte mådde så bra!)
I dag, onsdag har jag varit hemma och varit sjuk. Vilket hundarna tyckte var rätt fint. Ligga i sängen havla dagen och slappa! Kan det bli bättre?

 

Träning i stallet

I söndags så hade jag tänkt mig att jag skulle sova länge, men det tyckte inte mina grannar. Snöslungan kördes igång före kl 9. Lite surt men jag är ändå rätt glad att jag slapp skotta all snö, för det var inte lite det kommit under natten.
På förmiddagen så tog jag och Robin hundarna och gick en promenad till Willys och handlade. Kl 14 va jag ,Mari och Ullis ut på hundklubben för det var årsmöte där. Herre Gud säge jag bara, det var inte plogat, behöver jag säga något mer? Nå ja, vi tog oss dit och tillbaka. Smörgåstårta fick vi oxå. Mums fillibabba =).
På kvällen var det allmänträning i stallet, så jag och Mari var dit med Gonzo och Loke. Det är så nyttigt för Loke att vara vid andra hundar utan att Brage är med. Det var kul den här gången för det var tre "portisar" med och tränade. Blir lite sugen på att ta med mig Brage och träna någon söndag. Det skulle vara kul men jag vet inte om jag orkar tvätt och föna honom när jag kommer hem! Nå ja, hur som hellst så skötte Loke sig bra.
Idag måndag kl 9 så släpptes konsertbiljetterna till Madonnas konsert  den 9 augusti i år. Jag, Mari och Johanna hade bestämt oss för att vi ville ha biljetter dit. Johanna satt som ett smäck framför dator i morse och FIXADE det! VI SKA PÅ MADONNA KONSERT!!!!! Fan vad jag är nöjd!!! Johanna är en riktig pärla som fixade biljetterna....
På lunchen så var jag och killarna som vanligt ut i skogen och promenerade och VAD FINT DET VAR! Riktig vinter!!! Jag var tvungen att fota lite. Mobilkameran var det ända som fanns tillgänglig så tyvärr så är bildera rätt suddiga...
För övrig så har jag varit med Tova i stallet, i dag så red hon Majros och Tova var så nöjd! Det har hon väntat på länge!

Här kommer bilder från våran lunchpromenad...

Vet inte om jag vill kommentera



Pinnar är ju alltid skoj



Det var välldigt fint i skogen idag



Luktar gott gör det oxå



Här kommer några bilder från jullovet när vi var och åkte pulka och fikade i Snickarbacken. Kan bara säga en sak - fan vad jobbigt det var att gå upp på toppen. Hundarna sprang upp o ner som ingen ting, ungarna var knappt anfådda och sen kom mamman och pappan och flåsade som två ånglok =). Men vi tog oss upp!!!

Brage och Oden reisar



Ungarna väntar på fika



Bild från toppen av Snickarbacken


Viltspår

I morse skulle jag har ridit men på grund av att jag har fuskat och stoppat i mig mat med mjölk i så har jag fruktansvärt ont i magen... Så jag hoppade över ridningen i dag!
Men jag var i vilket fall sdom hellst tvungen att åka ner till stallet i morse. Efter att vi (Tova och jag ) hade packat 12 hökassar och mockat 3 boxar och 1 spilta och bytit vatten i 2 hinkar gav vi upp och åkte hem, jag hade bestämt med Mari att vi skulle ut och lägga spår till hundarna.
Vi åkte ut i skogen och la 2 spår var - Mari till Azlan och Gonzo och jag till Brage och Loke vi testade att lägga spår med en hartass var. (Boris var med han oxå men jag la inget spår till honom).
När vi hade lagt spåren så tog vi hundarna på en promenad så spåren fick ligga en stund. Det fanns välldigt intressanta skidåkare som åkte skidor på golfbanan, de var så intressanta så hundarna vart helt distraherade till en början. Men när de hade svichat förbi ett par stycken så var de inte lika inressanta längre.
När vi kom till baka till bilen så stoppade vi in Boris och "små killarna" i bilen. Azlan och Brage skulle få börja hade vi bestämt. De var jätteduktiga båda två. Så var det dax för Loke och Gonzo. De var jätteduktiga de oxå! Med tanke på hur lite jag har spårat med hundarna så är jag välldigt nöjd. Det är rätt kul att se hur hundarna jobbar. Välldigt spårnoga båda två men arbetar helt olika. Loke med nosen nere i backen hela tiden och Brage som inte har nosen i backen helatiden utan (tyvärr) lyfter nosen och tar vittring mellan varven...
När alla fyra hade spårat så tog vi en promenad med dem lösa så de fick springa och busa lite oxå. Alla utom Boris som snällt fick gå i koppelefter som att han gärna vill jaga rådjur när han är lös! Azlan och Loke fann varandra idag. Azlan gillar att bli jagad och Loke gillar att jaga... Dessutom så leker de "tyst" båda två. Brage och Gonzo leker välldigt högljutt, de låter som om de ska döda varandra och alla omkring, vilket Azlan tycker är lite jobbigt.
Kl 16 hade Mari heminredningsparty hemma hos sig så jag var dit och kollade på fina grejer...
Nu ska vi bara ta en kvällspromenad och sen ta det lungt resten av kvällen.

Tok Loke!

Husse är sjuk så hundarna är nöjda, de slipper ju vara ensamma... Och som vanligt på måndagar så har Tova varit och ridit. Som vanlitg så tog hon Lucas... Hon brås på mig med en förkärlek för små Shettisar =).
Till hundarnas stora lycka så är husse även sjuk denna dag. Och som alla andra tisdagar så är det Pontus dag att rida. Idag gick varken Molly (som är nummer 1) eller Brohlin (som är nummer 2), så han provade Chanell och hon var så duktig så hon blev ny nummer 3 =). Hade med mig morötter till hästarna och blev genast poppis kan jag meddela!
Även idag har husse varit hemma med hundarna för han är sjuk. Mys pys tycker de. Tro inte att någon av hundarna ens lyfter på huvet när jag går upp på morgonen. När husse ligger kvar i sängen så rör de inte ens på sig. Snacka om morgon trötta hundar!
Nu ikväll tog jag och killarna en promenad på ca 50min. Skönt att komma ut och röra på sig! När vi kom hem så var det dax att klippa klorna. Vi har kloklippardag varje onsdag. Om jag inte hade en fast dag att klippa klorna på så skulle jag förmodligen glömma det rätt ofta (man har ju teflon minne).
Annars har det varit en lugn dag utan några aktiviteter för barnen.

Ja, här har vi en Loke som som vanligt har hittat på bus - just påkommen av husse...



Bio

I morse var Loke ute med husse och jagade.
Brage och jag tog med oss Oden och Mari med Azlan och Gonzo på en vända i "kohagen". Killarna busade som tokar i vanlig ordning... Det är så skönt att det funkar bra att ha dem tillsammans. Idag han jag även fjäska lite extra för min "favo" - Azlan. Han är så jälva mysig, rent ut sagt. Det är lika trevligt med sällskap som vanligt!
Nu har vi fixat i Tovas rum så det är så gott som färdigt förutom att det ska upp några tavlor.
Ikväll så har jag och Robin varit på bio (det var ju inte igår). Vi var på Valkyria och den var riktigt bra!
Ja, det var den söndagen det. 

RSS 2.0